Vest-Europa flommer av syriske flyktninger. Ikke bare syriske, men også afrikanske, iranske, irakiske og tunisiske flyktninger kommer til Norge. Noen for å berge livet.

Andre for å melke det norske velferdssamfunnet for det det er verdt. Det er verdt mye for mange.

Nedlagte institusjoner blir gjort om til asylmottak, våre nye landsmenn må ta til takke med det de får. Noen er fornøyde andre slett ikke. De fleste nordmenn mener det er riktig at vi skal hjelpe mennesker i ytterste nød, men hvem kan avgjøre hvem som er i nød og ikke?

Er ikke det en tett opp i mot umulig oppgave?

Hvis vi snur det hele på hodet, og det er du og din familie som er på flykt fra landet du er født og oppvokst. Kna du klare å sette deg inn i den situasjonen? Neppe.

Refugee crisis in Europe

CAFOD Photo Library via Compfight

Er unge menn på 27 år fra Somalia i nød på noen måte?

Er de kommet til Norge for å få et bedre liv, fordi de er i fare eller ikke har noen framtid i hjemlandet? Eller er de lykkejegere som håper på å få asyl, eller få bli boende i Norge for en stakket stund – med eller uten lov?

Ola og Kari nordmann som er født og oppvokst i kongeriket Norge har lov til å være i tvil, men må også være klok nok til å skille på hvilke typer flyktninger som kommer til landet. Det er dessverre en stadig mer urolig verden der ute. Her hjemme er det trygt, foreløpig.

Derfor bør vi også dele godene med alle som trenger det, fram til annet er bevist mot vedkommende som strekker ut en hånd. Bør vi ikke? Hver eneste ledige seng og bopel, kan være til stor hjelp for en syrisk familie som har flyktet fra Assads ruiner, for å forsøke å skape trygge rammer for seg selv. Eller?

Har du ly eller husrom å tilby? Eller vil du jage flyktingene på dør så snart du får en sjanse? Er Norge for nordmenn, eller bør vi åpne grensene for alle?

 

Vargas

Tags: Assad, Flyktningemottak, Flyktninger, Grenser, hjerterom, husrom, nordmenn, Norge, nød, Syria

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bi nysgjerrig?

I vår seksuelle verden er det ikke så viktig hvem man har sex med, bare man får muligheten til å...

Spiller du på nett? Da bør du lese dette!

Det finnes et stort antall aktører på internett, som mer enn gjerne ser at du bruker nettopp deres nettportal, når...

Lukk