Verdens Gang, best kjent som VG har gjort en omfattende undersøkelse der ca halvparten av barnehagene ble norsk lov brutt. Mer enn 3000 barnehager er gått grundig etter i sømmene. Trøsten er at den resterende halvparten ble funnet som godkjent. 

Barna våre er vår viktigste investering for framtiden, alle foreldre ønsker å kunne vite at barna deres er trygge når de blir levert i barnehagen hver eneste dag. Nå har man fått svaret, i alt for mange barnehager er de altså ikke trygge.

Noen steder ble det funnet giftig sopp inne på barnehagens ute område, andre steder var det muggsopp på badet, det er flere steder avdekket møkk og skitne håndklær som er brukt på flere barn etter bleieskift. Mange steder lukter også avføring.

Til barnehagenes forsvar må det sies at det er tett opp til umulig å ha det skinnende rent til enhver tid, det må nødvendig lukte litt bæsj på en småbarn avdeling. At det finnes giftig sopp må være unntaket som bekrefter regelen.

Foto via Flickr

Jeg er 100% sikker på at alle ansatte i Norge vil barnas beste og strekker seg svært langt for å oppnå nettopp det. I alle hjem, på de fleste barneparker og lekeplasser finnes det ting å skade seg på.

Norske barn har det tryggere enn de aller fleste barn i verden, norske barnehager er også blant de beste, men det er bra at disse utfordringene avdekkes, slik at de barnehagene med lovbrudd får en sjanse til å rette det opp.

– Vi kan ikke være hysteriske mht barna våre, de må få prøve seg ut der de oppholder seg. Selvsagt er det uheldig at det avdekkes giftig sopp, det kan få fatale følger, men jeg er sikker på at de fleste foreldre føler seg trygge når de leverer sine barn i den lokale barnehagen, uansett hvor i Norge man bor.

Kudos til VG som har tatt tak i dette, og gjort denne omfattende undersøkelsen. Nå kan alle barnehager bli enda bedre og enda tryggere for våre viktigste familiemedlemmer. Uansett hvor trygge å gode barnehager man har, vill det med jevne mellomrom dessverre skje fatale ulykker, men det gjør det også alle andre steder i samfunnet.

At barn dør i ulykker er dessverre en del av livet.

Er du som forelder redd for å levere ditt barn i barnehagen der du bor?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ventetiden er over- Nå starter Paradise Hotel se video av deltagerne

Endelig er ventetiden over for alle som elsker Norges mest rølpete Reality-serie! - Årets sesong er den femte i rekken...

Er dine barn vanskelige? Er du nok sammen med de?

Det finnes ingen fasit på hvordan foreldre skal oppdra barna sine, det finnes ikke noen fasit på hvordan man skal oppføre...

Lukk