Derfor elsker du sjokolade! Det er en dårlig skjult hemmelighet at nær 90% av alle verdens kvinner, heller foretrekker sjokolade framfor sex. Hvorfor er det slik? Kanskje menn, verden over burde skamme seg, men «kampen» mot den søte kjærligheten er dessverre allerede tapt.

Hver eneste dag må kvinner, og selvsagt veldig mange menn ha sjokolade i en eller annen form. Slett ikke bare på lørdag, slik vi har blitt oppdratt. Troika, Snickers, melkesjokolade eller Dajm. De fleste har sine favoritter, og aldri er du så fysen på søtt, som når det er tomt over alt, i alle skuffer og skap.

Kjenner du deg igjen?

I følge forskning, var det mayaindianerne som fant kakaobønner og som laget en form for sjokolade for 1500 år siden. Siden har denne mørke brune konsistensen blitt foredlet, produsert, solgt og spist over hele verden. En handelsvare som er blitt milliard-industri. Heldigvis.

Derfor elsker du sjokolade!

Indianerne brukte kakaobønnene til å produsere sjokolade som et afrodisiakum – for økt sexlyst. Kvinner av det 21. århundre innrømmer også at velværet som kommer av å nyte masse sjokolade, kan sammenlignes med sex, fram til man blir kvalm pga mengden.

Sjokolade skal ifølge forskning, påvirke dopamin-nivået i hjernen, selve lystsenteret, som styrer våre mest basale behov som mat, søvn, sex og annen nytelse. Noen ganger kan bare en liten mengde gi stor glede. Både fysisk og psykisk. Det faktum at nesten alle typer sjokolade inneholder store mengder sukker – er av liten betydning for forbrukerne, der og da.

Fortsatt i følge de som har forsket på tema, er det stoffet fenyletylamin, som gir denne behagelige følelsen i kroppen ved inntak av den brune skatten. Stoffet fenyletylamin, er det samme som produseres i hjernen vår når vi blir forelsket, eller virker på samme måte som narkotiske stoffer på kroppen.

Det er vel litt søkt og sammenligne sex og sjokolade tenker du kanskje?

Vel, det er faktisk slik, at nettopp stoffet fenyletylamin når et toppnivå, det øyeblikket kvinner og menn oppnår orgasme, ifølge forskerne. Et annet stoff som også er å finne i kakaobønnene, er anandamin, riktig nok i små mengder. Dette stoffet påvirker hjernen på samme måte som cannabis.

I tillegg inneholder sjokolade koffein og magnesium. Som de fleste vet, kan man bli svært avhengig av f.eks kaffe, så kraftig at man kan få abstinenser. Dette forklarer også det faktum at menstruerende kvinner higer etter sjokolade, spesielt én gang per måned.

De mangler rett og slett magnesium.

Er du også avhengig av sjokolade med jevne mellomrom?

Kilde: Forskning.no

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United – ingen krise for Mourinho, foreløpig!

Etter tre kamper så alt ut som om det skulle gå på skinner for José Mourinho som ny manager for...

WESTWORLD – der mennesker er roboter og roboter er …

WESTWORLD - der mennesker er roboter og roboter er ... Underholdningsbransjen har aldri vært tøffere. TV-kanalene sliter med liten oppslutning...

Lukk