Derfor forsvinner bloggerne dag for dag i Norge. Det som for få år siden var den ultimate måten å kommunisere med egne lesere på. Nemlig å blogge – ser ut til å forsvinne fra norske sosiale medier.

Jo da, det er fortsatt noen som fortsatt lever godt av det å skrive, men i så fall kombinert med andre plattformer som podcaster. Facebook-profiler eller stemmestyrt blogging som er det nyeste av det nye, og for framtiden i følge ekspertene. Derfor forsvinner bloggerne.

Lest? Du har vel stemmestyrt blogg?

Nettavisen eide Blogglisten.no, men stengte den for en tid tilbake, sannsynligvis grunnet dårlig fortjeneste. Nå eksisterer det kun én eneste liste, og det er kun for bloggere som skriver for blogg.no. Også den eide av samme nettavis. Dessverre vil kanskje noen si, så er den teknologiske biten i sosiale medier blitt vanskeligere å styre selv, med strenge krav fra Google.

Google sitter på all makt, du skal ikke bare ha god peiling på hva du driver med får å bli godt likt. Og score høyt hva søkemotoroptimalisering angår. Du bør sette deg inn i hvorfor dine artikler kommer høyest mulig hos nett-giganten. Det er det ikke alle som lykkes med, og med liten eller ingen trafikk. Kommer liten eller ingen motivasjon – til å skrive god tekst på egen blogg.

Høy SEO

For å sikre at søkealgoritmene oppfyller høye standarder for relevans og kvalitet, har Google en grundig prosess, som innebærer både tester i sanntid og tusenvis av kvalifiserte søkekvalitetstestere over hele verden.

Google.com

Vi kan kjenne oss igjen i mye av dette, men har så mange baller i lufta, spennende nye prosjekter og sterke meninger at vi, altså Vargas12.com, kommer til å skrive minst 6500 innlegg til, på denne bloggen i årene som kommer. Vi kjenner godt til hvordan vi får høy SEO på våre sider og stiller strenge krav til våre skrivere, derfor får vi den trafikken vi ønsker oss.

Derfor forsvinner bloggerne

Vi vet at mange nettstedseiere sliter med Googles nye krav og strenge søkealogrytmer, fordi det er både krevende, vanskelig og tidkrevende å skulle sette seg inn hva dette egentlig er. En blogg og en nettside skal først og fremst ha et innhold som har en ‘nyhetsgehalt’ i seg, altså så langt unna ‘fake news‘ som mulig. Innholdet bør være nyttig for leseren og ikke være en kopi av annen skrevet tekst.

Derfor forsvinner bloggerne.

Samtidig krever Google at hastigheten skal være så optimal som mulig, det betyr oppdaterte sider og programvare. En treg nettside gir elendig søkemotoroptimalisering. Det samme gjør alle nettsider med lite tekst og mye reklame. Du bør heller forsøke å være så nyskapende som over hode mulig.

Er du f.eks den eneste personen på kloden som skriver om tema: “Slik blir du rik over natten” – slik vi dessverre har kommet i skade for å gjøre, fordi det er gjort så ofte tidligere, men, med temaer og kilder som er absolutt unike, vil du bli fanget opp av Google og score høyt.

Å skrive god tekst er ikke så krevende, men å få leserne til å først finne teksten. Deretter like den og kanskje til og med dele den, er ikke så enkelt som det var tidligere. Selvsagt er det utelukkende positivt at Google har begynt å fjerne, kategorisere og rangere artikler som betyr, de beste først. For at vi som forbrukere skal finne det vil leter etter så raskt som mulig.

Lest? Din underholdning i morgen

Hadde du som forbruker søkt etter nye dekk til din nye Range Rover, på Google, og fått opp sider med nakne damer med silikonpupper. Ville du sannsynlig sluttet å bruke Google. Ok, nakne damer var et jævlig dårlig eksempel, siden det kanskje heller var populært. Du skjønner poenget. Når du vil finne noe du søker etter, bør det være så relevant og ekte som mulig. Ikke masse reklame og fake news.

Derfor forsvinner bloggerne

Disse strenge nye kravene fra Google, og et enda strengere krav fra nettbrukerne som helst ikke vil lese, men lytte til bloggere, kjendiser og andre som kan ha et spennende budskap gjennom podcaster – gjør at de tradisjonelle bloggerne, legger ned tastaturet i hopetall. Dessuten oppholder ikke de samme unge seg på blogg.no lengre, de søker heller på YouTube.

De største stjerne i sosiale medier nå, er jo Influencerne, som kommuniserer live på video. Og se på Linnéa Myhre i Bloggerne, har hun podcast? Jepp. Men hun skriver også bøker, ikke sant?

Sophie Elise Isachsen

Spiller man på så mange trenger som mulig, som Sophie Elise Isachsen gjør, nemlig lager musikk og skrive bøker. Poste ofte på Instagram og Facebook, skrive blogg-artikler, og har en av Norge mest populære podcaster i tillegg. Så blir det smør på brødskiva allikevel. Sophie Elise tjener flere titalls millioner kroner per år, fordi hun utvilsomt er beste i landet på å være synlig. På riktig sted – til enhver tid.

Det er dessverre ikke liv laga lengre for deg som kun blogger, om du vil bli rik og berømt av ditt vakre utseende. Om du kun legger ut bilder av deg selv, sammen med din velskrevne tekst. Ja, du kan få noen lesere, men mye penger vil du neppe tjene på nettsiden din.

Lager du deg en podcast og har noe viktig, morsomt og kreativt og si, eller lager deg en YouTube-kanal i tillegg. Da snakker vi plutselig muligheter.

Skal du tjene mye penger, kun på tekst, skrive gode romaner som selger. Det er enda litt mer krevende enn å krangle med Google, vi har førstehånds erfaring og vet hva vi snakker om.

Men ny bok kommer også, – vær sikker.

Vargas

Pin It on Pinterest