Norske politikere har et ansvar for å holde norske verdier innenfor landets grenser, så sant det er mulig, svenskehandelen øker og øker. Avgiftene staten legger på norske varer gir en enorm prisforskjell. Derfor sparer du mye på svenskehandelen!

Da er det skremmende at nær 20 milliarder kroner går til butikkene på Nordby, Svinesund og Strømstad. Ok, litt handel vil det alltid være, en såkalt handelslekkasje er å regne med.

Men når nesten all mat er billigere i Sverige enn i Norge og differansen blir enda større, i tiden som kommer – gjør ikke politikerne jobben sin når de ikke senker momsen eller gjør noe med sukkeravgiften, eller senker prisene på øl og vin. Svenskehandelen er kommet for å bli, så lenge politikerne nekter å ta grep.

Stadig økende grensehandel bidrar til en dramatisk svekkelse av konkurransekraften i norsk mat- og drikkenæring. Omfattende og økende grensehandel betyr eksport av arbeidsplasser, verdiskaping og investeringer i hele verdikjeden for mat- og drikke, og fører til reduserte avgiftsinntekter for Norge.

NHO

For du visste sikkert at både øl og vin er halve prisen i Sverige? Jo dyrere varer du handler på Systembolaget, jo mer sparer du mot det norske Vinmonopolet, med få unntak.

Harry-tur

Enhver handel i Sverige må påregnes reiseutgifter som bomstasjoner og drivstoff, men til tross for dette, nesten uansett hvor du reiser fra i Norge, vil du kunne spare mye penger, med få unntak.

I Norge selges smågodt for 148 kroner per kilo, altså 14,80 for hektoen. I Sverige er det ofte 69 kroner kiloen, som gir en differanse på 79 kroner per kilo. Hallo! Er du med?

Vi vet at du slanker deg, og slett ikke spiser sukker nå i januar, men om noen uker – når søtsuget tar deg og du allikevel skal klemme innpå noe snadder, er det mye penger å spare på en tur skikkelig Harry-tur.

Derfor sparer du mye på svenskehandelen!
Derfor sparer du mye på svenskehandelen!
Derfor sparer du mye på svenskehandelen!
Derfor sparer du mye på svenskehandelen!
Derfor sparer du mye på svenskehandelen!

Kjøtt og bacon av alle slag, jo dyrere i Norge, jo mer sparer du i Sverige. Entrecôte koster ca 350 pr kilo i Norge, men du får en brukbar biff av god kvalitet i Sverige for 199 kroner per kilo. Det er 149 kroner spart for hver kilo du tar med hjem.

Lest? Slik berger du økonomien i vinter!

Regjeringen, det som er igjen av den, burde egentlig skamme seg når regnestykket lekkes fram, hvor mye det koster kongeriket om vi begynner å se på hvor mange arbeidsplasser går tapt av den økte svenskehandelen.

Hva sier du om 8 pk 1,5 ltr Pepsi Max til 99 kroner? En 4 pk på en norsk lavprisbutikk kan du kanskje finne til 99 kroner og 129 kroner for en sekspakning. Uansett er differansen slående. Sukkeravgiften gjør også alt mye sjokolade er svært mye dyrere i Norge enn i Sverige.

Derfor sparer du mye på svenskehandelen!
Derfor sparer du mye på svenskehandelen!

Godis

Så tenker du kanskje: “Ja, men alt det sukkeret er ikke bra for noen, hverken unge eller voksne, så det er bra at Norge har høye avgifter for å senke forbruket.” I utgangspunktet en klok tanken. Men. Hva gjør du når du reiser til Sverige? Du fyller bilen til taket, du hamstrer. Da kjøper du også betydelig mer smågodt, brus og sjokolade enn du ville ha gjort om prisen var lik hjemme.

200 gram Marabou sjokolade, som mange mener er blant de aller beste, koster 19,90. I Norge koster samme størrelse ca 39,00, men er på tilbud innimellom. Allikevel en stor forskjell all den tid det meste av sukkervarer finnes på tilbud på de butikkene vi besøker ofte – på Norby nær Svinesund.

Appelsiner 4,90 per kilo, som ofte er 19,90 kroner i Norge, steinfrie druer koster 24,90 i Sverige og 39,90 i Norge nå. Melkeprodukter, for ikke å snakke om alle typer ost, jo dyrere i Norge, jo større bil differansen i Sverige. Du sparer MYE penger på svenskehandel.

Derfor sparer du mye på svenskehandelen! Click To Tweet

Regjeringen må ta på seg skylda

Erna Solberg har ansvaret for at nordmenn spiser på seg alvorlig sykdom, fordi hun ikke vil endre på handelslekkasjen mot Sverige, ved å senke avgiftene på mat og sukkeravgiften på alt det med sukker. Regjeringen sover i timen og burde ta grep, gi nordmenn billigere øl, vin og kjøtt – for å forhindre den økte svenskehandelen.

Mat må vi ha hver eneste dag gjennom året. Derfor bør du handle der du finner billigst mat, så sant det er mulig. De fleste nordmenn har tilgang til bil, det er ikke mer å vente på. Gjør et forsøk å se hvor mye du sparer.

Tar du turen innom Systembolaget i tillegg, vil differansen bli enda større.

I mellomtiden bør du ta kontakt med regjeringen du også, her er adressen: presse@fin.dep.no, og her er telefonnummeret: 22 24 44 11. Spør hvorfor politikerne ikke gjør noe med avgiftsnivået på næringsmidler i Norge.

Vi planlegger en ny harry-tur til Sverige allerede neste uke.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vil du savne FRP i regjeringen?

Vil du savne FRP i regjeringen? Siv Jensen nektet å gå med på statsminister Erna Solbergs humane valg, å hente...

Lukk