Drillos menn, hele Norges stolthet som engang var rangert som nr 3 på FIFA-listen, som slo Brasil når det gjaldt som mest. NFFs flaggskip, som er nå  ligner mer en rusten holk som tar inn vann både her og der.

Alle som er glad i fotball vet hvor de var da Norge slo Brasil. Et historisk øyeblikk, som vi kanskje ikke får igjen.

DRILLO BURDE IKKE HA GÅTT PÅ EN RUNDE TIL

Egil Olsen, best kjent som Drillo er en eldre mann, men det skal ikke være grunn nok til at han har mistet gnisten. Han ser ut som om han sitter å kjeder seg på benken under kamp, hvilket han helt sikkert ikke gjør, men burde han ikke sett mer engasjert ut? Burde han ikke påvirket spillerne fra sidelinja?

Hvilke spillere har Norge å by på som sin beste menn?

– Borte er de store kanonene som skjøt “Drillos” rett i hjertene på et helt folk. Rekdal, Berg, Thorstvedt, Iversen, Bjørnebye, Leo og Bohinen, Riise, Solskjær, Gamten og Carew. Alle de ekte heltene som vant på bestilling. Norge gikk flere år uten å tape hjemmekamper for det som ble et fort. Ullevål Stadion var en fryktet arena under Drillo I.

Heldigvis har Egil begynt å forstå viktigheten av å satse på de unge spillerne som skal dra landsalget videre i de kommende mesterskap. Det er bra, og det vil vi kanskje se allerede mot Sverige.

Drillo II burde vel streng tatt aldri ha blitt en realitet. En ny og sulten trener med nye ideer og ny identitet i spillet burde ha fått sjansen etter Åge Hareide. De spillerne i den nye generasjonen etter suksesslaget burde ha tatt steget opp og fram. Så har ikke skjedd. Andre små nasjoner har hatt Norge i kne i flere av VM- kampene der “Drillos” har vært favoritter. På paritet vell og merke.

– Alt tyder på at det trenes for dårlig, for lite teknikk, for lite med ball i bena, for lite fokus på stort tempo med ballen i laget. Det aller viktigste, det stiller for svake krav til spillerne. Arbeidsmoralen på treningen må bli mye tøffere og en helt annen disiplin må på plass før man kan se forbedrede resultater.

SVERIGE BLAND DE BESTE I EUROPA

Spillerne gjør mer eller mindre hva de vil på treningene. Det er nesten flaut å se på.

Sverige har mange gode fotballspillere, blant annet verdens mest kjente svenske. Han alene kan vinne hvilken som helst fotballkamp. Zlatan har vunnet ligaer i de beste klubbene og han har det fortsatt i seg. Norge har Moa, en klassespiss, men når ikke Zlatan til knærne ennå.

Svensken som slo England alene med 4 mål da Sverige vant 4-2 i november 2012, som også var åpningskampen for den nye svenske storstuen, “Friends Arena.” Kampen før hadde Sverige ligget under 4-0 mot selveste Tyskland og til slutt stod det 4-4. Imponerende.

Erik Hamrén tok Rosenborg til gull i 2009, han ble “headhunted” tilbake til Sverige og herrelandslaget og har tre poeng mer enn Norge i en langt tøffere gruppe. De er slett ikke garantert noen VM- plass, men de har en større sjanse enn Norge.

Kim Källström er vraket til kampen mot Norge. Andreas Isaksson, Albin Ekdal, Erkan Zengin, veteranen, Anderas Svensson,  Sebastian Larsson,  Johan Elmander, Jonas Olsson, og Zlatan. Ingen av de svenske spillerne som ble spurt, visste et av de norske spillernes navn, uten at det har noen betydning, bare en kuriositet.

Hva er det Norge kan by på mot Sverige? Tabbe-mål fra Jarstein som vi har sett så alt for mange ganger. En gåte for mange at det er Norges beste keeper. Det er han selvsagt ikke. En stor feil av Drillo og hans trenerteam det finnes en rekke bedre keepere i Norge.

– Olsen sier at sjansen for å slå Sverige nå er stor, hvilken begrunnelse han legger til grunn er det vanskelig å se. Norge kommer til å tape, Sverige er et langt bedre lag enn Norge og har vært det i lang tid. Når VM-kvalifiseringen til VM i Brasil er over, så kan endelig Drillo legge støvlene på hylla, bokstavelig talt.

NORGE KOMMER IKKE TIL VM

Resultatet mot Sverige er ikke viktig isolert sett, men det er viktig å få inn nye spillere som kan bidra bedre enn de som har forsøkt de seneste kampene som har gitt labre resultater, en riktig tanke forsåvidt, men det er for sent. Det skal mye til om Norge kommer til VM i Brasil.

– Nils Johan Semb var svært så selvsikker når han så hvilke nasjoner Norge skulle kjempe seg til VM i Brasil mot, og sa at sjansen aldri hadde vært større. Sveits Albania, Island, Slovenia og Kypros, bør Norge slå greit sa Semb. Norge har 2 seire av 6 mulige. VM toget står på perrongen, Norge står med lua i hånda, uten billett.

Kampen mot Sverige spilles på nye og fantastiske “Friends Arena” i Stockholm onsdag 14. august. Arenaen har plass til 50.000 tilskuere, 65000 ved konserter og andre arrangement. Også her er Sverige størst og best. Norge har enormt mye å lære av søta bror.

Norge taper mot Sverige fordi de svenske spillerne har en helt annen mentalitet til å vinne treningskamper, de går på banen får å vinne hver kamp. De norske ser ut som om de ikke ønsker å bli møkkete på drakta, da vinner du ikke fotballkamper heller.

Bye Bye Drillo!

 

Vargas

 

Foto: www.simma.nu

 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/landslaget/article17287734.ab

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rumper og Naken er det vi klikker mest etter

Rumper og Naken er det vi klikker mest etter. Hvorfor er det noe så naturlig som rumper og nakenhet vi...

Lukk