Mange fotballeksperter på norske og engelske TV-skjermer har denne sesongen antydet at Arsenal ikke bare er interesserte i Edinson Cavani, men at de definitivt trenger en ny spiss. Men bør de egentlig være så desperate etter en ny toppspiss?

 Alternativene Arsenal har på topp i dag er Olivier Giroud og Danny Welbeck. De er de eneste utpregede spissene i troppen. I bakhånd er også 19 år gamle Chuba Akpom, som har fått et par innhopp denne sesongen.

Olivier Giroud

Førstevalget deres på topp er Olivier Giroud. Franskmannen har ni Premier League-mål til sitt navn, til tross for at mistet ni kamper i begynnelsen av sesongen. Den storvokste boksspilleren er en typisk målgjører, som ikke har fått den kreditten han fortjener. Du får for eksempel alltid god odds på at han skal score hos spillselskaper som bet365.

giroud

Giroud feirer en scoring med lagkompis Matieu Debuchy Foto: Flickr

Giroud er nemlig en meget smart spiller og en ekstremt god avslutter. Posisjoneringen hans i boksen er førsteklasses, og han tilbyr Arsenal noe helt unikt med hodestyrken hans. Samtidig er han også meget god med føttene, og han er klinisk når han får muligheten til å avslutte på mål.

Danny Welbeck

 Welbeck er en annen type spiss enn Giroud. Han er ikke den utpregede målscoreren Giroud er, men han skaper mye rom for spillerne rundt ham på banen. Welbeck er ikke mer enn stallfyll som får muligheten på topp mot de litt svakere lagene og når Arsenal trenger mål.

Alternativene

– Arsenals styrke ligger i bredden i troppen. Spesielt fremover på banen. Alexis Sanchez og Theo Walcott blir begge brukt i treeren bak Giroud, men de har kvalitetene til å gjøre jobben på alene på topp om skader og suspensjoner krever det. I de fire posisjonene fremst på banen oser det av kvalitet i Arsenal, med Giroud, Welbeck, Sanchez, Walcott, Mesut Özil, Alex Oxlade-Chamberlain, Tomas Rosicky, Aaron Ramsey og Santi Cazorla.

Det betyr at dersom Giroud og Welbeck er skadet, kan Sanchez eller Walcott spille på topp uten at det svekker startoppstillingen nevneverdig. De har såpass med kvalitet ellers i laget at det fortsatt vil være en fryktinngytende fremre firer selv uten Giroud og/eller Welbeck i laget.

Tenk en hvilken som helst trio blant Özil, Chamberlain, Cazorla, Ramsey og Walcott bak Sanchez på topp. På papiret er ikke det noe svakere enn Özil, Cazorla og Sanchez bak Giroud.

Spillestilen påvirkes

 Det eneste Arsenal mister ved en Giroud-skade er variasjon i angrepsspillet. Uten ham har de ikke boksspilleren som konverterer innlegg til mål, men de vil ellers ha fart, teknikk og eksplosivitet i laget.

Flere strenger å spille på er selvsagt bra, og en spiller som Edinson Cavani vil absolutt få spilletid i en klubb som Arsenal. Men at han er helt nødvendig for at Arsenal skal ta det neste steget og kjempe om titler på flere fronter enn kun FA Cupen, er vanskelig å se.

Han vil tilføre Arsenal noe ekstra, men Giroud er mer enn god nok til å gjøre en lignende jobb på topp hos London-klubben. I Premier League er Giroud kanskje den mest undervurderte spissen av alle, og han fortjener absolutt mer kreditt enn det han får i dag.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Puppe og rumpe-fokuset når nye grenser!

Puppe og rumpe-fokuset når nye grenser! Kim Kardashian og hennes rumpe stjeler overskrifter over hele verden, pupper har mer fokus...

Lukk