Rosenborg og Vålerenga kommer til å være med lenge, men det er Molde som vinner igjen. Årsak, Ole Gunnar Solskjær (40).

– Kristiansunderen kan ikke gjøre det alene, men hans erfaring og vinnermentalitet fra suksess årene i Manchester United har gitt Molde to gull, spillere og ledere i Molde vil gi alt for det tredje seriegullet.

Noen vil kanskje si at det er for enkelt å legge den tidligere landslagsspilleren, faktisk verdens mest kjente nordmann i utlandet, all ære for Moldes suksess og framtidige trofeer. Kanskje det, men la meg forklare.

All suksess sitter i hodet. Tror du ikke at du vinner, så er sjansen stor for at du taper. Hvem kan tro på et lag uten spillere som har tro på seg selv? Nettopp det er forskjellen på Molde og andre lag i den norske Tippeligaen.

Allerede her har Molde et fortrinn. Spillerne har 100% tro på egne ferdigheter, og de vet at de må prestere etter evne, ellers er det benken. Ole setter enorme krav til seg selv og de rundt seg.

Dette har selvsagt Ole Gunnar lært i mange år i fra sin tid som spiller og senere som trener for Manchester Uniteds reservelag. Sir Alex Ferguson sin udiskutable vinnermentalitet vil gi de røde djevlene det 20. Premier League trofeet under hans ledelse, det vil ingen andre lag eller managere kopiere.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=c_yTnEhQDYs[/youtube]

– Alt dette har Ole Gunnar Solskjær tatt med seg, prentet inn i sitt trenerteam og hos sine spillere. Molde har også forsterket laget, og har en bredere stall enn på lenge. Sjansen er stor for at Molde kommer til å vinne mange kamper med mange måls margin. Begynner de å vinne kamper tidlig i sesongen, vil det bli en kjedelig Tippeligasesong.

Kjetil Rekdal (44) har fått skikk på Vålerengaspillerne rent fysisk, om det holder til medalje? Ja til sølv er mitt tips. «Reka» har lang erfaring som spiller og trener. Han er fortsatt litt het på grøten når det butter i mot, og det blir nok noen kamper der han får sine sedvanlige utbrudd.

Med suksess i Vålerenga, ligger veien åpen for møringen til å ta over det norske landslaget, men ikke ennå.

Rosenborg har vært den ledende klubbstjerne i norsk toppfotball i en årrekke. Den tiden er forbi, i all hovedsak takket være et styre på brakka på Lerkendal som fortjener stryk karakter. De har gått opp den samme stien år etter år, og nektet å hente inn nytt blod. De prøvde seg med en snarvei ved å hente Jan Jönsson (52) fra Stabæk, det var også lite smart.

En gammel midtstopper fra en svunnen tid styrer den gamle stolte klubben med kyndig, amatørmessig hånd, til skrekk og advarsel til andre norske klubber. Erik Hoftun (44) har bevist hvordan man skal kjøre en storklubb i grøfta.

Nå henter han like godt en gammel kompis til å ta over som trener etter svensken. Per Joar «Perry», Hansen (47) har bevist at han ikke holder mål i Tippeligaen, til tross for gode resultater med yngre landslag. Han fikk som kjent sparken i nettopp Rosenborg i 2005.

Rosenborg kan klare bronse i Tippeligaen, men det er fordi de har hentet inn en god del nye danske spillere av klasse. Med en god trener og et nytt styre kunne Rosenborg ha hevdet seg, og kanskje sloss om gullet. Det gjør de ikke i år.

Dessverre så er nivået i norsk fotball dårligere i år enn i fjor. Flere profiler er borte, publikums laget Fredrikstad er i Adecco, og med en ny TV-kanal (C-More) som hovedbase for sendingen, vil færre enn noen gang følge med norsk fotball.

Norsk fotball ligger nede for telling. Det begynner å bli lenge siden Norge og Drillo lå på 3. plass på FIFA -rankingen og Rosenborg knuste Borussia Dortmund på deres hjemme bane i Champions League.

– Vi må tørre å tenke nytt, både i klubb og landslag. Nye krefter må slippe til, hovedansvaret sitter hos sjefen, han heter Nils Johan Semb. Han må fjernes snarest mulig, ellers kommer ikke Norge videre som fotballnasjon.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Volvo Trucks er kanskje det beste produktet som kommer fra Sverige…

Nå kan du vinne en tur til Gøteborg som du sent vil glemme.  Forutsetningene er veldig enkle. Du må ha...

Mette og så Oda, hvem forsvinner neste gang? Paradise Hotel er i gang!

Spillet er i full gang. Det ikke deltagerne vet er at det snart kommer inn nye ansikter på Hotellet. Er...

Lukk