Innen mandag er det mange drepte, men kanskje også nytt styre i Egypt. Afrikas perle, som er omgjort til en krigssone- der folket forlanger demokrati. Og Mubaraks avgang.

Militærets lojalitet til president Hosni Mubarak kan bli utfordret når tusener går ut i Kairos gater for å demonstrere fredag. Det er ikke bare i Kairo, men over hele Egypt, enorme folkemengder som forlanger endringer. Det er grunn til å tro at et miltærkupp er nært forestående-

– Vi har startet en nasjonal dialog som bringer sammen de unge som ber om disse forandringene. Denne dialogen har ført til en form for harmoni som vil bringe oss på det rette sporet bort fra denne tragedien, sa presidenten i talen til det egyptiske folk.

– Jeg kan fortelle dere at jeg vil svare på deres krav. Jeg er også forpliktet til å utføre mine plikter. Som republikkens president må jeg reagere på kravene, men jeg er også forlegen og jeg vil ikke følge ordre fra utsiden, sa den hardt pressede presidenten.

– Mine kjære sønner, døtre, medborgere, søsken. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke vil bli nominert til en ny periode som president, sa han.

Kort etter talen begynte tusener av mennesker å bevege seg mot bygget som huser statlig TV og radio, få kvartaler fra Tahrir-plassen. Demonstrantenes plan er å bli på plass rundt bygget hele natten, ifølge TV-kanalen Al Jazeera.
 
 
 
 

Med et velrettet ballespark til den militære ledelse for å vise hvem som er sjefen, nekter altså den aldrende diktatoren å forlate sin president gjerning.

Hundrevis av mennesker har overnattet som sild i tønne på Tahrir-plassen i påvente av en ny vredens dag.
Opposisjonslederen Mohamed ElBaradei spår at Egypt nå vil eksplodere og han appellerer til hæren om å redde landet.
 
 
 

Egypts tragedie kan ende i et forferdelig blodbad-

Man kan bare håpe og be om at så få liv som mulig går tapt, men det er vel uungåelig…

SISTE: Flere hundre tusen mennesker brøt ut i enorm jubel på Tahrir-plassen da visepresident Omar Suleiman kl. 17 kunngjorde at president Hosni Mubarak har gått av.

Blodbadet er heldigvis forhindret og det Egyptiske folk kan slippe jubelen løs for et fritt og demokratisk land. Men det er helt sikkert en omveltende og møysommelig  prosesss det nord afrikanske landet må gjennom nå. Men denne dagen vil for all framtid stå som Egypts frihetsdag!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mobberen er desperat etter venner

FORELDRE TA TAK- DITT BARN ER EN MOBBER Jeg mener bestemt at det er foreldrene -og ikke læreren og skolen ...

Bieber fever-video

Just Bieber er mer pop enn noen gang både ute og hjemme. Og er å se på TV i serien...

Lukk