I hvilken stilling spedbarn skal sove er hevet over enhver tvil, etter mange års forskning. Alle barn skal sove på ryggen. Punktum. Det er derfor foreldre får en «body» på sykehuset som gave med hjem etter fødselen. Der står det på magen » Denne side opp».

Når voksne skal sove så er det langt mindre risiko mht krybbedød og sykdom som kan ramme de nyfødte uten forvarsel. Heldigvis er krybbedødsfallene i Norge de laveste i verden.

Det er ikke lett å bestemme seg for hvordan man skal ligge når man sover. De fleste av oss skifter stilling flere ganger underveis.

Men hvordan unngår du å våkne sliten og mørbanket med kink i nakken? Det finnes noen gode råd.

Det er viktig å sove godt for å kunne ha så mye energi som mulig i en hektisk og stressende -skole eller arbeidsuke. Gjør man ikke det så får man manglende overskudd, dårlig konsentrasjonsevne og dårlig livsførsel.

En partner som som snorker bør få beskjed om å la være- Foto: NRK.no

 

En nøytral og utstrakt stilling når man sover på rygg gjør at ryggsøylen, nakken og hodet blir minst utsatt for smertefulle trykkbelastninger.

Dessuten reduseres muligheten for sure oppstøt, ettersom hodet gjerne ligger litt høyere enn resten av kroppen. Ryggsoving skal også være gunstig mot rynker, fordi man puster helt fritt og fordi ansiktet ikke ligger i press.

– Noen vil kanskje si at man sover best i armkroken til kjæresten, men det er en sannhet med modifikasjoner, fordi de fleste blir så varme etter å ha ligget inntil en annen person at det nesten ikke lar seg gjøre gjennom en hel natt, til tross for at det er ønskelig for de mest forelskede.

Sovende på magen setter et press på ryggsøylen og anbefales ikke- Foto: Nettavisen.no

 

Det nest beste er å ligge på siden. Da ligger man med rett ryggrad, noe som reduserer mulighetene for smerter i øvre del av kroppen.

Til gjengjeld kan sidesoving være litt mer besværlig for brystene og for følsom hud. Sover du sidelengs med hodet presset ned i en halvskitten pute, kan bakteriene gjøre at ansiktshuden får en ikke helt optimal natt.

– Har du problemer med å sove i det hele tatt, så er det viktig at du gjør de forberedelser som er mest nyttig mht å bli trøtt før du skal sove. Du bør passe på å ikke sove for lenge om morgenen. Du bør ikke spise eller drikke før du legger deg. Og ikke tren hardt de to tre siste timene før du tar kvelden.

Man må være trøtt for å sove, og sovner du ikke innen 30 til 60 minutter så er det nesten bedre å stå opp og gjøre noe avslappende. Finn noe å lese på e. l

Den beste sovemedisinen for begge kjønn er utvilsomt sex, etter det sovner de fleste.

Soving på magen gjør det svært vanskelig å innta en nøytral og avslappende posisjon for ryggsøylen. Press på ledd og muskler kan irritere nerver og gi smerte, nummenhet og kribling når du står opp.

Snorkere som ofte sover på magen, bør bruke en tynn pute eller ingen pute i det hele tatt.

Jeg mener det må være opp til hver og en hvordan de trives om natten, men det å ligge å vri seg i søvnløse positurer er for de fleste en stor lidelse, men det er enkle knep som skal til for å slokne som et lys når man først kryper til køys.

Har man brukt masse energi og jobbet eller trent tøft i løpet av dagen så man er sliten, og da sovner man lettere enn noen som ikke gjør annet enn å sitte i solen å skrive blogg, eksempelvis…

 

Vargas

 

Kilde

 

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7622204

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pippa Middleton- verdenskjent etter bryllupet

Pippa Middleton- verdenskjent etter bryllupet. Hertuginne Kates yngre søster var på alles lepper etter det høy-prominente bryllupet forrige fredag. Iført...

Chelsea vinner Premier League!

  Med seier mot erkerival Man U søndag 8. mai så er det Chelsea alene som er i førersetet, på...

Lukk