– Alle nordmenn er glade i tradisjoner. Vi må pynte juletreet på samme tid hvert år, og vi ser «Askepott» hver eneste jul fordi det er tradisjon. Nordmenn er sikkert flinkest i verden til å holde på gode tradisjoner, og mest av alt elsker vi våre nærmeste 17. mai, oss selv.

Og på sommeren skal vi på sjøen. I båt. 

– Svømmekunnskapene er relativt gode blant norske barn. Men våre nye landsmenn har en svært dårlig svømmekunnskap, og alle kommuner i Norge burde hatt gratis tilbud til alle innvandrerfamilier om svømming, samt lærdom om hvor farlig det kan være å ferdes i, på og rundt vannet.

– Sommeren i Norge er kort, mange vil benytte en hver anledning til å være på sjøen, men mangler kanskje nok kunnskap om sikkerhet, og da skal det ikke mye til før en ulykke er et faktum. Denne sjansen øker betraktelig om det også er alkohol involvert.

Det er kult å kjøre fort med båt, og det er kult å kjøre uten vest, fordi man skal jo måtte kunne vise six-packen til jentene. 

– Men det er jævlig lite kult å være død, spesielt når man er ung og har livet foran seg. Tenk på det korte livet man har, sammenlignet med hvor lenge man skal være død. Jeg mener man skal jo sannsynligvis være død i hele evigheten, og det er jævlig lenge…

Jeg har ikke noe med hva du gjør, men det er sikker noen som faktisk er glad i deg, og ønsker at du skal være her sammen med de som setter pris på deg- litt til.

Kalkulerer risikoen hvor du enn ferdes, vis hensyn til andre. Og ikke vær bajas på sjøen, eller på veien.

Livet henger i en tynn tråd.

Om man er ung,voksen eller gammel så er livet så skjørt for alle oss mennesker.

Vår skjebne henger på en måte i en tynn tråd som CC Cowboys synger i låta «Kom Igjen».

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H5_r4QLBGeg[/youtube]

 

– Teksten i den låta gir en beskjed om at vi må tenke over hvor vi er i livet av og til, og hvor vi skal videre. Tiden går veldig fort, men livet er ikke kort. Allikevel så kommer man til perioder av livet der man synes tiden går for fort.

Da er det viktig å sette seg ned å tenke litt. Kanskje følge drømmen?

79 personer omkom ved drukning i Norge i fjor. Det viser statistikk som Norsk Folkehjelp.

Flest drukningsulykker skjedde i Akershus og i Vest-Agder og hele 62 av dem som druknet var gutter og menn.

Dette er på linje med tallene fra de siste ti årene.

– Om man oppholder seg i båt så skal man ha redningsvest, enten man kan svømme eller ikke. Det er det ikke alle som skjønner. Og spesielt menn tror de er supermann, og kan berge seg uansett, fordi de kan svømme. Er det konsumert alkohol i tillegg så øker sjansene betraktelig for hver flaske som drikkes, for å havne i vannet.

 

Foto: Folkehjelp.no

 

– Man skal ha respekt for naturkreftene, og på vannet som mange andre steder så er sikkerhet noe alle bør ta på alvor. Sommeren er her, og det er mange som har båt og skal tilbringe  sommerferien på vannet.

Fint vær, grilling og kos. Selvsagt skal man ha litt vin til maten, men det er regler til sjøs også.

Promillegrensen på vannet er 0.8 mens på veien er den 0.2 promille.

Gjør deg selv den tjenesten at du bruker flytevest hver eneste gang du går om bord i en båt, da har du størst sjanse for å holde deg flytende om ulykken er ute. 

-Jeg tok meg den frihet og skrive et lignende blogg innlegg i mai, da jeg visste at det ville bli en sommer med ulykker til vanns og til lands. Men at det skulle bli så mange ulykker som det til nå har vært, kommer nok som et sjokk på de fleste.

 

Alle bør bruke vest- ellers kan man drukne om man faller i vannet  Foto: TV2.no

– Det som overasker meg mest, er at folk som ferdes på sjøen rett og slett ikke er klar over at det er direkte livsfarlig, og derfor må føle lover og regler, samt bruke sunn fornuft. Det er direkte dumt å la være å bruke vest i båt, og det er det faktisk mange som ikke skjønner. Inkludert voksne oppegående mennesker. 

– Jeg har ikke båt av den enkle årsak at risikoen for at noe alvorlig kan skje med meg og mine er til stedet. Jeg har bil, men liker ikke å kjøre på steder der det er stor sjanse for å bli drept. Det vil se der det er over 70 km/t eller mer. 

– Det er med skrekk og vantro jeg ser nyhetene hver eneste dag i sommer, der det er mennesker som er omkommet i ulykker forårsaket av slurv, skjødesløshet, og ingen kalkulert risiko i forkant av reisen. 

Er man glad i livet så tar man forehåndsregler, og bruker beltet i bil som en selvfølge. 

Det bør man gjøre på sjøen også. BRUK REDNINGSVEST. ALLTID!

Det er så lite kult å være død…

Mine tanker går til de etterlatte etter alle ulykkene i den norske skjærgården denne sommeren. 

Vær så snill, ikke bli det neste offer mannskapet på rednings-skøyta henter opp fra havet.  Druknet.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Samsung Galaxy S II – Løp og kjøp!

Noen mobiltelefoner er litt bedre enn andre og de som vil ha det beste kjøper enten iPhone 4S. Eller man...

Wolves forsterker kraftig- Roger har signert!

Roger Johnson Foto: Skysports.co.uk "Brummies" Roger Johnson signerte onsdag for Wolverhampton Wanderers en 4 års avtale Verdt i underkant av £7...

Lukk