Norge er best i det meste selv om det alltid er rom for forbedringer. Det er sjeldent smart å hvile på laurbærene. 

Det er noe år siden Landsmoderen Gro Harlem Brundtland sa i sin nyttårstale at det var typisk norsk å være god. Det har siden gått oppover med de fleste piler med norsk flagg.

– Vi i Norge er stolt av landet vårt, og vi synes også selv at vi bor i annerledes landet. Barack Obama, og andre verdens ledere er dypt imponert over landets politiske ledelse, befolkningen og vår Kongehus. Ikke minst for måten vi reagerte på da landet vårt ble rammet av grusom terror 22. juli.

-I steder for å dømme og kaste oss ut i galskapen og skrike etter hevn, så hevet vi hodene, holdt rundt hverandre, med roser i hånden, så tørket vi tårer og reiste oss for å be om enda mer åpenhet, mer demokrati og samhold. Norge – et stolt folk i et stolt land.

Vi eksporter enorme verdier i form av bla fisk, gass og olje.

Norske skog, Orkla, Aker, Statoil og Telenor er velkjente firma med enorm omsetting som gir Norge penger på bok. Mange tusen milliarder kroner.

Og med nye oljefunn ser framtiden lys ut i enda noen ti år.

Norge arrangerer ski-VM på hjemmebane og vinner det meste selv. Litt kvalmt og kanskje litt uhøflig. Nesten som å be naboen på kake, men spise det meste selv.

Det som gjør oss enda litt mer uspiselig er at de aller fleste nordmenn tegner på seg det norske flagg i ansiktet og heier med, vi andre ser det hele med tåre i øyekroken på TV fra godstolen og elsker hvert sekund.

Men vi er Norge og nordmenn. Alle andre er vant til å bli slått av oss, og at det er Norge som vinner. Spesielt i vinter idrett.

Vinteren 2011/2012 er på god vei til å vise alle andre nasjoner vinterveien. Vi vinner også i hopp igjen!

Det er ikke noe mesterskap denne sesongen, dessverre, da ville vi nok en gang tapetsert pallen, både i kvinnenes langrenn og i mennenes skiskyting konkurransene. Mulig også i hopp, med trener i fra Østerrike.

 

- IKKE I FARE: - Det norske flagget forblir som det er, sier forsker og jurist Njål Høstmælingen. Foto: Aftenposten

Foto: Aftenposten.no

En dag i året på vår elskede nasjons bursdag, så pynter vi oss i det flotteste vi har og går innom slottet og hilser på Kongen og hans familie som også er pyntet for fest.

Utlendinger som ikke har vært i Norge på 17. mai blir sjokkert over det man ser. Forståelig nok kanskje. Vi er nasjonalister i ordets beste forstand. Nordmenn flest synes det er på sin plass med tre ganger Hurra for land og konge på denne dagen.

Vi er ikke med i EU- gudskjelov, vi har NOK som er en ettertraktet valuta. Eiendomskatten er det eneste vi irriterer oss over, bortsett fra et par avgifter for mye.

Vi slår Brasil i fotball og reiser spontant ut i gatene for å feire med likesinnede overlykkelige nordmenn.

Europa er i ferd med å gå konkurs, mens vi har snart ikke plass til mer penger. Vi er styrtrike. Vi er populære, vi er godt likt av alle, og vi deler ut fredspris. Vi er BEST i alt. Vi er annerledes landet. Vi er NORGE!

Nå vil dere sikkert fly i flint, og kaste dere i kommentarfeltet og skjelle meg ut for å være idiot, igjen. For har vi ikke problemer med både det ene og det andre her i landet kanskje?

– Jo selvsagt har vi det. Vi har for mange arbeidsledige, men få sammenlignet med andre land, vi har for få sengeplasser til våre eldre, det er for få ansatte i helsevesenet. Dette problemet er langt større i de fleste andre land vi bruker å sammenligne oss med.

Det betyr ikke at vi kan jobbe enda hardere enn i dag med alle utfordringer og mangler vi har i samfunnet. Sånn er det nå, og sånn vil det være i framtiden.

Ikke klarer vi å skaffe oss nok smør heller, men det gjør jo ingenting når våre snille naboer kommer med smør til oss. Gratis!

Skolene våre er så gamle og dårlige at elevene blir syke av å puste der, vi har så dårlige veier at vi ødelegger bilene med å kjøre på de, vi har så dyr mat og og drikke at vi bruker 10 milliarder kroner i året på slike varer i Sverige fordi det er ca 15% billigere der.

– Nettopp. Hva skulle vi ha gjort hvis vi ikke hadde disse tingene å rette på da? Vi tjener mer penger enn noen gang, vi har de beste syke og trygde ordningene i verden. Vi har det så bra at vi kunne ikke valgt et bedre sted enn Norge å bo og bli gammel i. Hva skulle vi klaget på om vi ikke hadde litt å snakke om, som slike utfordringer.

Det blir jo kjedelig å bare snakke om været hele tiden.

Stikker du fingeren i jorda og tenker deg godt om, noen trenger kanskje ikke betenkningstid engang-  Så vet du at Norge er et av de beste landene i verden for landets befolkning å bo i.

Barn som fødes i Norge har plukket vinnerloddet og blir med stor sannsynlighet mer enn 80 år gammel. Flaks!

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan reduserte skjenketider redusere volden i storbyene?

  Voldtektene i Norge eskalerer, og kvinner er på mange måter fritt vilt.  Etter terrorangrepet 22. juli har de fleste...

Julefreden senker seg ikke over alt…

  * På Filippinene er så mange som 100.000 mennesker hjemløse, 1000 døde og 500 er fortsatt savnet etter enorme flom-ødeleggelser etter orkanen "Washi"....

Lukk