TVNorge sender i disse tider et program som alle burde ha vært forpliktet til å se, et program som vil vinne priser i tiden som kommer for sin usminkede, ærlige og brutale vinkling på mye av det vi kjenner som det utskjelte norske helsevesenet.

– Alt er ikke rosenrødt i helsevesenet. Alt for mange står i kø for å få hjelp, behandling og operasjon, mange eldre får ikke den pleie og omsorg de fortjener på alders- og sykehjem rundt om i landet. Feil behandling, manglende behandling og svikt i rutiner skjer for ofte og arbeidsmengden mange innen helsesektoren påtar seg er alarmerende.

– Programmet «På liv og død» handler ikke om feil og mangler i helsevesenet, men tar for seg de menneskene som hver eneste dag møter syke, døende, skadde, gravide, gamle og unge mennesker som trenger hjelp av helsepersonell. De som virkelig bryr seg om hver eneste pasient og gjør det på en overbevisende måte.

Her får man et lite innblikk i hvilke forhold og under hvilket press helsepersonell utfører sine plikter. Hver eneste dag er det nye oppgaver og utfordringer som må løses på best mulig måte for hver enkelt pasient. Sterke scener må det bli på et sykehus i full drift. Mennesker blir født, andre dør, noen lider, andre får akkurat den hjelpen de trenger, når de trenger den som mest.

– Vi har som kjent ingen garanti for morgendagen. Livet er skjørt og det kan ta dramatiske endringer på sekunder. Endringer som kan få store konsekvenser for den som rammes og deres nærmeste. Noen ganger kan det stå om sekunder. Får man profesjonell hjelp i tide kan det gå bra.

– De ekte heltene i helsevesenet i Norge er nettopp de som hver eneste dag strekker seg svært langt for å redde liv, gjøre dagen lettere for de som er svært syke, for de nyfødte på prematuravdelingen, for de som har bare kort tid igjen å leve, og for de som kommer inn på akuttmottaket med livstruende skader.

Mange har lett for å klage eller sette fingeren på noe de ikke er fornøyd med innen helsesektoren. Det kan til og med være berettiget. Skal du inn til operasjon og får beskjed om at denne er avlyst så er det selvsagt ikke hyggelig, årsaken er ofte at noen andre trenger lege-teamet mer enn den planlagte operasjonen din.

– Norge har utvilsomt de beste på sitt felt innen helsepersonell i verden. De brenner for sitt yrke, de vil gjøre alt for DEG når du er deres pasient. Vi nordmenn har gratis behandling uansett hvor i landet vi ferdes. En løsning mange nasjoner har all grunn til å misunne oss. Myndighetene bør legge forholdene til rette for best mulig arbeidsforhold på norske sykehus, her er det mye å gå på.

Du er i de beste hender om du blir alvorlig syk i Norge.

Her er det bare en ting å si, takk. Tusen takk til alle leger og sykepleiere, portører, overleger, barneleger, professorer, spesialister og sykehusprester over hele Norge. Dere er virkelig de ekte heltene.

Våre tanker går til Anders Rostrup Nakstad (38) og Bjørn Nergård (52) og deres familier og venner. Det var de som mistet livet i den tragiske helikopterulykken, i Hole i Buskerud. De døde på vakt i tjeneste for Norsk Luftambulanse.

 

Foto: Flickr/ Redningsselskapet

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Spellemannsprisen 2013! De nominerte er…

Året 2013 var kanskje ikke det beste innen norsk musikkbransje, men det gror heldigvis godt blant nye artister som tør...

Wolves på vei tilbake?

Ståle Solbakken (45) fikk bare 6 måneder som trener for Wolverhampton, så var det slutt. Deretter tok Dean Saunders over,...

Lukk