Norsk krim-produksjon for TV er ofte en en kopi av andre nasjoners ideer eller filmatisert ut i fra norske forfatteres bok-suksess. «Det Tredje Øyet» derimot er noe helt annet. Noe du aldri har sett tidligere. Serien går over 10 episoder. 

Nordisk-krim er mer populær enn noen gang. Vi som husker «Colombo» og «Derrick» på NRK på fredagskvelden på 80-tallet har sett det meste siden den gang for lenge siden. Det ble en annen og langt raskere verden med «Beck» i Sverige for bare 15 år siden, så «Wallander» og så «Forbrytelsen» deretter kom «Millenium-triologien».

Lisbeth Salanders liv fortalt gjennom bøkene til Stieg Larsson, solgte i mange millioner eksemplarer verden over. Så ble bøkene til film, Noomi Rapace og Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) gjorde resten og Nordisk film og ikke minst krim-generen ble virkelig lagt merke til, siden den ble produsert i Norden.

«Nordic Noir» er en genre krim som blir markedsført internasjonalt, der alle har en ting felles; at de alle kommer i fra Skandinavia. Du har kanskje sett Broen og Broen II, opptakene av Broen III er allerede i gang. Mammon er en annen krim-serie mange har friskt i minnet, til tross for noe kritikk for en rotete slutt.

Ida med sine foreldre rett før hun forsvinner Foto: TV2.no

«Hodejegerne» basert på boken av Jo Nesbø ble til million butikk i 2011, snart blir også boken»Snømannen» til film, regissert av Martin Scorsese. Det er i så fall bare starten på et fantastisk film-eventyr, om Jo Nesbø tillater filmatisering av flere av hans bøker om «Harry Hole».

– Så til «Det Tredje Øyet». Ny norsk krim, du vil bli revet med allerede fra første minutt. Politimannen Viggo Lust (Kyrre Haugen Sydness, 40) skal bare innom en kiosk i et øyeblikk; hans datter Christine  4 år,  sitter i vognen utenfor, men er sporløst borte da han kommer ut etter noen få sekunder.

-Vi skal ikke røpe mer enn nødvendig, men det er ingen hemmelighet at serien bærer preg av å ha med seg synske medium og klarsynte som kan være sentrale i handlingen. Viggo blir etterhvert sann-drømt, og det er da puslebitene sakte, men sikkert faller på plass i et skremmende og fantastisk spennende slutt-scenario.

Serien ble til etter ide av TV2s dramaredaktør Christopher Haug og har flere gode norske navn på rollelisten, Elise Broch og Ingar Helge Gimle blant andre. Regi er Trygve Allister Diesen og Gunnar Vikene.  Manusforfatter er Kjersti Uglestad, kreativ produsent er Ole Marius Araldsen. Serien blir produsert av Rubicon TV.

– Bare i Norden alene blir det gitt ut nær 400 krimbøker pr år, de beste av disse bøkene kan fort bli gode filmer eller film-serier som vi kan få enorm glede av i årene som kommer. Henning Mankell, Jo Nesbø, Karin Fossum og Anne Holt, Unni Lindell, G.W. Petterson og Anne B. Ragde er bare toppene av de vi forfatterne vi kjenner best. Flere av disse har fått sine bøker filmatisert.

Du kommer helt sikkert til å få se masse krim, både TV-serier og filmer produsert med ekte, nordiske skuespillere og regissører.

Premiere på «Det Tredje Øyet» er mandag 24. februar kl 21:40.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Therese Johaug – Et lite stykke Norge, favoritt på 30 km i OL

Lille, flotte, knallsterke Therese Johaug har ikke fått det OL hun hadde forventet da hun reiste til Sotsji. Hun var...

Sliter dere med sexlivet? Her er noen gode råd!

Du har selvsagt hørt klisjeen mange ganger, ingen forhold fungerer uten at sexlivet også er bra. En floskel, men så...

Lukk