Politiet brukte svært kort tid på finne svar på hvem det var som drepte 21 år gamle Anja Weløy Aarseth. Årsaken var hans tidligere kriminelle aktiviteter, DNA-profilen politiet fant på Anja stemte overens med Steven Danielsen (23) fra Ålesund.  Saken er løst. Godt politi håndverk. 

Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen ble meldt savnet torsdag 29. august, etter at hun ikke kom hjem fra en joggetur i Ålesund kvelden før. Hun ble funnet død i søkeområdet lørdag 31. august.

– Mannen som nå har innrømmet å ha forvoldt Anjas død har vært i klammeri med politiet tidligere, da han skulle arresteres for vold mot en kvinne i 2011 måtte det to politimenn og en sivil person til for å legge han i jern. 23-åringen er en robust og kraftig type som flere ganger har truet politiet med voldtekt av deres bekjente.

I følge politiet skal den siktede ha vært svært beruset da han først voldtok og deretter kvalte 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fredag 30. august.

En slik handling har en strafferamme på mange års fengsel. Drap alene er 8 år og det er all grunn til å tro at 23-åringen er en eldre mann når han en gang slipper ut i frihet.

I følge media skal den siktede 23-åringen ha forsøkt å rane en kiosk i forkant av drapet, dette er noe Steven Danielsen ikke sier seg enig i og han nekter derfor å ha noe med ranet å gjøre.

Politiet har gått igjennom bopelen på den eiendommen siktede befant seg på i det han ble pågrepet. Mannen er i fra Ålesund og dermed etnisk norsk. Han skal ha trykket «liker» på en minneside for den drepte på Facebook.

Den siktede skulle ha sonet en dom for en tidligere forseelse, men slurv i systemet gjorde at den tidligere dommen ikke var rettskraftig før på sensommeren i år. Riksadvokat Tor-Aksel Busch forlanger granskning av den saken.

I følge venner av den siktede skal han også ha vært svært opptatt av saken og lest det meste i media og fulgt nøye med i nyhetene på hva som ble sagt og skrevet om Anja-saken.

Så kan man spørre seg- hva er menn fra Sunnmøre laget av? Den siktede i Sigrid-saken er også fra Ålesund, en tilfeldighet selvsagt, men allikevel et tankekors.

En drapssak har ingen vinnere, bare tomhet, et menneske er borte for alltid, både ofret og den siktedes familie har store tap etter en slik hendelse.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva du sier og måten du sier det på er av stor betydning

Hva du sier til din partner er viktig, men det er minst like viktig hvordan det sies. Er du ikke...

DNA-treff på 21-åring fra Skarbøvik er tatt for drapet på Anja

Mannen i begynnelsen av 20 årene som nå er tatt av politiet er registrert fra tidligere. Han skal ha forsøkt...

Lukk