En av verdens mest karismatiske trenere, tapte for Real Madrid for andre gang på to år med sitt Atlético Madrid. Han har ikke forlenget kontrakten med sitt elskede Atletico, derfor tror noen at England er neste step for den energiske, alltid sortkledde argentineren. Den gang ei, ikke ennå. 

Diego Simeone (46) kan nemlig ikke et ord engelsk.

Med 106 landskamper for Argentina, fra 1988 til 2002 – og med knallsuksess med Atlético Madrid siden 2011, har Simeone skaffet seg et trenernavn av internasjonalt storformat. Mange vil kalle ham den aller beste.

I Spania har argentineren fått vist hva han kan. Både i La Liga, hvor han har måttet sloss mot storheter som Barcelona og Real Madrid, uke inn og uke ut, men også i Champions League har lillebror i den spanske hovedstaden bitt fra seg.

I 2013/ 2014- sesongen, vant Atlético Madrid i serien, foran de nevnte gigantene. Og i de tre siste sesonger har de stått igjen som finalist i verdens største og viktigste fotballturnering for klubblag, Champions League. I denne sesongen, slå de like godt ut både Bayern München og Barcelona på veien til finalen. Bare de aller minste marginer i straffesparkkonkurransen, gjorde tapet smertelig nok for Simeone, Fernando Torres og de andre heltene fra Atlético Madrid.

Den nøytrale tilskuer, om det finnes noen slike i Madrid eller Spania forøvrig, heiet nok Simeone’s lag som alle oss andre.

Så godt som alle av de aller beste trenerne, samles kommende sesong i Premier League. Lag som Chelsea, Manchester City og Manchester United, betaler enorme summer for å få inn de aller beste. Conte i Chelsea, Mourinho til United, og Pep Guardiola til City. Da mangler på mange måter Diego Simeone, som en av de aller beste – for å gjøre den engelske toppligaen den ultimate, hva managere angår.

simeone_3484011k-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

Slik vil det ikke bli, skjønt Premier League blir spennende og severdig nok, med alle disse profilene i hver sitt respektive storlag. Diego Simeone derimot, går etter all sannsynlighet til klubben han spilte for fra 1997-1999, italienske Inter.

«El Cholo» som førtiseksåringen kalles i Atlético, har spillere på sitt lag som er villig til å dø for sin trener og sine medspillere. Så mye betyr Simeone for spillerne, i følge spillerne selv. Til tross for å miste sine aller beste gjennom flere sesonger, har argentineren gjort suksess med langt mindre resurser enn sin rike motstandere. År etter år, sesong etter sesong.

Som spiller, ja hva kan man si, det er her de fleste Atlético-spillere har sett og lært av sin mester.

For du husker selvsagt VM-kampen mellom England og Argentina, da David Beckham ble utvist og Argentina gikk videre på straffer. Diego Simeone drev «Becks» til vanvidd, med syting og klaging, og falt til bakken som en sekk da Beckham lå på bakken og sparket på Simeone.

En utspekulert faen, en kynisk taktikker, gestikulerende og til tider gal på sidelinjen – allikevel respektert som en av de aller største trenerne i moderne tid. Han og hans Atlético hadde fortjent et Champions League-trofé. Neste stopp for Diego Simeone er Inter og San Siro, der eventyret fortsetter.

 

Kilde: Telegraph,co.uk

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjendis-Farmen, pornostjerne og fotomodell blant deltakerne!

Endelig er det avgjort hvem som får lov til å delta på kjendis-farmen. Den aller første sesongen av "Kampen for...

José Mourinho har signert for sin nye arbeidsgiver!

Som de fleste vet, et det selvsagt Manchester United som får portugiserens signatur. Dette er nå bekreftet av SkySports. Kun...

Lukk