Barna er voksne nok til å bo for seg selv, og plutselig flytter de ut. Da kan det bli ensomt, om du og din partner ikke planlegger ting å gjøre sammen.

– Allerede mens barna går på ungdomskolen bør foreldrene begynne å tenke på og planlegge hva tiden skal brukes på, når ungene flytter ut. Mange kan oppfatte dette som den verste tiden i livet, og bli både ensom og deprimert.

– Derfor er det så inderlig viktig å snakke sammen. Finne felles glede, og kjenne på kjærligheten mellom deg og din elskede. Planlegg reiser, og felles prosjekter som dere kan gjøre når dere får god tid og kan utrette masse. Sammen.

Foto: Privat

– Ofte har voksne nordmenn midt i livet god økonomi og kan innløse fantasier og drømmer som har bygd seg opp med årene. Hva med den Bungalowen på Gran Canaria som dere begge ble så forelsket i. Kanskje noe lignende er til salgs i varme strøk?

– Det er også langt vanligere nå enn tidligere at voksne par som ønsker å gjøre det de har brent for i mange år mens ungene var yngre.  Og med stram økonomi i mange år kan denne drømmen realiseres ved å ta pant i egen bolig å få langt bedre råd enn noen gang.

Din og din livsledsagers andre ungdom kan bli den beste tiden i livet om man snakker sammen og finner felles agenda.

– Ingenting er verre enn å bli sittende alene og sture, og kjenne på ensomheten når friheten til å se verden ligger der, klar og tydelig og venter på deg og den du vil dele resten av livet med.

Årene går fort når barn blir ungdom. Da er det på høy tid å tenke på seg selv.

Jeg er overbevist om at det er steder de fleste har drømt om å besøke. Prosjekter som ikke er blitt ferdig, en båt man har sett på i smug, eller endelig kunne få råd til bibliotek, bar og badestamp på verandaen.

Det er når ungene har flyttet ut at alle disse drømmene kan oppfylles. Vær smart og snakk om det, og begynn planleggingen allerede nå.

Dere trenger jo ikke å si noe om det til ungene…

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jehovas venner eller Smiths vitner?

Tror du på Gud, Jesus eller noen av de andre dyrene i Hakkebakkeskogen? Jeg tror på all makt til de...

kronprinsesse Victoria er gravid

Victoria venter barn Foto: SiDE3.no Hele det svenske folket kan glede seg over at det svenske kongehuset vil få en...

Lukk