Din blogg er din stemme- bruk den! Om du har en blogg, så har du også muligheter. Den kan du spre din mening, din stemme og ditt budskap til en hel verden med. Skriver du på engelsk, når du selvsagt enda flere.

Eller på kinesisk om du virkelig vil bli lest og hørt.

Forresten, drit i å skrive på kinesisk, myndighetene der bort kan bli grinete igjen. Skriv på norsk, det er ofte det beste all den tid du bor i Norge og er norsk. Har du sterke meninger og ikke har en blogg, så er det på høy tid. Trenger du hjelp, er det hjelp å få.

Om du har en bedrift, en butikk eller et enmannsforetak, som ofte også kan være en blogg, så er det faktisk via internett du kan nå flest potensielle kunder. Det vil du raskt merke om du oppsøker kunder eller lesere som også er dine potensielle kunder.

Å være en blogger er å legge hodet på blokka.

Din blogg er din stemme- bruk den!

– Du kan risikere å få så “øra flagrer” fordi lesere er uenig med deg, du kan også risikere å få gode tilbakemeldinger i form av både ros og ønske om samarbeide av andre skribenter. Gode bloggere vokser ikke på trær, det skulle man kanskje tro da Norge er blant de land i verden som også har flest bloggere.

Din blogg er din stemme- bruk den!

Dessverre er det et sterkt overtall av unge tenåringsjenter som skriver blogg i Norge, med et innhold som er skremmende likt alle andres. Det handler om det samme, hår, fashion, sminke, sko og kropp. Heldigvis har det blitt flere menn og voksne kvinner som velger å bruke sin mulighet til å spre sin stemme på nett.

Dine interesser, dine tanker og dine sterke meninger bør være den røde tråden i din elektroniske dagbok.

– Har du en nettside for din bedrift så blir det selvsagt noe annet. Da bør du presisere hva du selger, få fram gode tilbud, hvordan du selger dine produkter og hvordan du ønsker å få betalt. En seriøs nettside har alt dette synlig nok, slik at den potensielle kunde ikke velger å gå til en konkurrerende nettside i stedet.

Din blogg er din stemme. Den bør du bruke til hva det kan være verdt for. Via nettet når du ut til både politikere og offentlige etater. Det er noen regler du bør passe på å følge for å bli tatt seriøst som skribent.

  • Hold deg til sak og ikke bli personlig
  • Skriv korrekt, også grammatisk
  • Vær høflig, selv om du får kjeft
  • Bruk “vær varsom plakaten“, ikke heng ut en uskyldig tredjepart
  • By på deg selv, ikke kopier andre, tenk nytt
  • Ha et tilbud du er alene om
  • Vær din egen sjef, legg vekk bloggen når det blir for mye
  • Skriv under eget domene, da styrer du alt selv
  • Vær alltid ærlig

– Velger du å bruke nok tid på din nettside, vil det gi deg lesere som igjen øker ditt omdømme. Bruk gode bilder og en kreativ tekst. Se over en rekke ganger før du publiserer så du får luket bort slurvefeil. En nettside med en rekke skrivefeil er en lite seriøst “butikk” som skremmer dine potensielle kunder.

Internett har kommet for å bli, det er her dine kommende kunder eller lesere vil være også i framtiden. Bruker du litt penger på å få opp en profesjonell og godt synlig nettside er det opp til deg og fylle den med så godt innhold som mulig. Slik at flere og flere leser kommer igjen og igjen.

Via andre bloggere og skribenter kan du få gode råd og “in puts” som kan gi deg svar på ting som du synes er vanskelig å finne ut av.

Er du høflig og saklig i dine spørsmål, får du ofte hyggelige svar om det er noen som kan hjelpe deg. Bruk sosiale medier til å få markedsført din nettside, kommentér hos andre og vær aktiv i bloggosfæren.

Bruk stemmen din, derfor blogg.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VM i Brasil- Her er Englands tropp

England har ikke vært i nærheten av å vinne noe som helst siden 1996. Kan det være på tide med...

Lukk