Din hyttepåske er lite viktig – bli hjemme! Uansett hvor i landet du bor, har du hytte i en annen kommune enn du bor, skal du ifølge helsemyndighetene, ikke dra på hytta. Det får egoistene som eier hytter til å gå i fistel. Påsken blir annerledes enn i fjor og året før. Din hyttepåske er dessverre veldig lite viktig, nå.

Til deres store overraskelse er det mye viktigere at Coronaviruset ikke sprer seg. Nordmenn med hytte er ikke dummere enn andre nordmenn. De er bare jævlig glad i å være på hytta generelt, og i påsken spesielt. Det går ikke denne gang. Du bør og skal holde deg hjemme, og helst innendørs. I hvert fall ikke for tett sammen med mange andre.

Lest? Når skolene stenges øker overgrep mot barn

Coronaviruset dreper og det dreper mange. Foreløpig vet man ikke hvor galt det kommer til å gå i Norge. Ikke vet vi hvor mange det vil gjøre syke, ikke vet vi hvor mange det vil drepe. Men så lenge situasjonen er uavklart pluss, så er ikke din hyttetur i påsken viktig. Den er en trussel for oss alle.

Smittefare

Årsaken er som følger: Reiser mange på hytta i Telemark, Hvaler, Hafjell eller andre turistmagneter, samtidig. Vil det utgjøre en stor risiko om mange skulle ha behov for hjelp, uten å ha nok helsepersonell og smittevernutstyr. Det argumentet forstår de fleste. Men noen sliter med å akspetere det.

I tillegg står man i fare for å ta med seg smitte til nye destinasjoner, fordi man kan være smittet av viruset uten å ha symptomer. Det burde være god nok grunn til å la være, og faktisk heller akseptere helsemyndighetenes bestemmelser.

Din hyttepåske er lite viktig – bli hjemme!

Dessverre er det mange egoister i blant oss. Som ikke vil høre på lover og regler som er bestemt i et forsøk på å stanse en livsfarlig pandemi. En pandemi som dreper opp mot 900 spanjoler i døgnet. I Italia er antallet døde nær 12.000, i New York er det også fullstendig krise, og i Norge teller man på knappene.

Politikerne jobber døgnet rundt. Sammen med helseeksperter, nasjonalt og internasjonalt, for å stoppe den største krisen siden andre Verdenskrig. Så sitter noen å klager høylytt for å ikke få lov til å reise på hytta. Faen altså. Ta deg sammen, egoist!

Forbud

I følge Dagbladet.no skal ordføreren i Vinje, Jon Rikard Kleven, ha blitt kalt både nazi-ordfører og hjernedød tulling. av hytte folk som ikke få bo på hytta i påsken. Vinje er blant de største hyttekommunene i landet og her er det stor misnøyen mot kommunens forbud om å bo på hytta. Dagsturer er tillatt, men ikke overnatting.

Det er den enkelte kommune som håndhever myndighetenes helseanbefalinger og disse er like over hele landet. Bli hjemme i påsken. Fordi din hyttpåske er lite viktig, akkurat i år.

I Vinje bor det kanskje i underkant av 4000 innbyggere. Men innbyggertallet øker til 25.000 – 30.000 i høysesongen som jo påsken er. Da er det lett å forstå at det kan oppstå problemer. Når kommunen har kun to ambulanser, og det tar to timer – hver vei, for å komme til sykehus i Skien Arendal eller Odda.

Helsetjenesten i våre hyttekommuner har ikke kapasitet til å hånd om hyttebeboere i tillegg til egne innbyggere. Vi har fått tilbakemeldinger fra fylkesmennene på at mange ikke har fulgt den klare anmodningen om å reise hjem frivillig. Regjeringen innfører derfor et forbud.

Regjeringen.no

Hva er det som er så vanskelig å forstå her? Du er en risiko for alle rundt deg, det øyeblikket du har blitt smittet av Coronaviruset. Derfor skal du verken på hytta eller besøke andre, det er derfor landets grenser er stengt også. Du har ikke lov til å forlate landet, uten gyldig og saklig grunn. Du skal holde deg hjemme.

Hold deg hjemme

Ingenting er mer hyggelig for alle som har hytte, å være sammen med familien – særlig i påsken. Å få gjøre nesten det samme som i fjor og året før, spise det samme og bare være sammen. Tradisjoner er viktig for nordmenn, utvilsomt. Men det er viktigere at så mange som mulig får oppleve én påske til, enn at du får dra på hytta med familien i år. Punktum.

Dessverre er det slik i år at man ikke kan reise på hytta, med mindre den ligger i samme kommune som boligadressen. Det må man enten man vil eller ei, ta hensyn til. Om ikke for seg selv, så for andre som kan bli svært syke og faktisk dø, om de blir smittet.

Du kan i verste konsekvens ta med deg viruset som andre dør av. Derfor skal du holde deg hjemme.

Ordføreren i Vinje, Jon Rikard Kleven, gjør det som er jobben hans, nemlig å opprettholde en så sikker og trygg situasjon som mulig. Og det gjør han ved å gjøre det forbudt å reise og bo på hytta – for kommunens hytteeiere.

Lett å forstå, vanskelig og akseptere.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Når skolene stenges øker overgrep mot barn

Når skolene stenges øker overgrep mot barn, som ikke har noen voksne å fortelle om det, til. Skolen er en...

Lukk