Om du er en flittig bruker av dating-nettsider så kan du fort komme borti svindlere som kun er ute etter pengene dine. Dette er det ikke lett å vite på forhånd. Nettopp derfor bør du la være å bruke penger på vedkommende før du er 100% sikker på at du vet at du ikke blir lurt. Det bør ta noe tid.

Tusenvis av nordmenn blir lurt hvert eneste år. Du kan bli den neste om du ikke velger å ta noen forhåndsregler mot svindlerne.

I noen tilfeller får nordmenn henvendelser fra bedragere via sosiale medier som Facebook eller Twitter, nå er det ikke så mange som lar seg lure lengre her. Det er likevel en sjanse for at profilen eller profilinformasjonen din kan bli stjålet og brukt i andre bedragerier.

Bedriver man «nett-dating» derimot kan man risikere å få henvendelser fra både kvinner og menn i Afrika, gjerne Ghana, i tillegg til Asia og Russland. Vedkommende viser stor interesse for å bli kjent med deg og ofte oppstår romantikk som innleder til et forhold via nettet.

Du får gjerne til sendt bilder av personen du har kontakt med, men det kan være tilfeldige bilder som svindleren har funnet på nettet. I noen tilfeller kan du også bli overlatt til en annen person – uten at du merker noe – som gjerne får betalt for å fortsette kontakten med deg.

– Får du e-post som inneholder tekst som lover deg evig rikdom som nesten er for godt til å være sant, så er det nok nettopp det det er også. Ingen gir bort store pengesummer til mennesker de ikke kjenner. Er du i posisjon til å motta arv fra mennesker du er beslektet med, vil du motta brev fra myndighetene og du kan lett finne ut om henvendelsen er ekte eller ikke.

– Stadig vekk ser man oppslag i aviser og nettaviser om godtroende og naive nordmenn som sender millionbeløp ut av landet. Enten for å hjelpe noen i nød som har desperat spurt om hjelp, eller via «dating-nettsider» der man ønsker å treffe en partner. Vedkommende trenger penger til «flybillett» og vips er mange tusen kroner borte fra kontoen. Penger som du garantert aldri ser igjen.

Bedragere har stadig mer kreative metoder for å lokke sine ofre. Eksempelvis kvinner som oppsøker menn på europeiske flyplasser. De er ofte svært vakre og ber gjerne om hjelp til bagasjen eller setter seg ved siden av dem på flyet. Forholdet som oppstår kan deretter utvikle seg videre på nettet.

Det som er felles for nettbedragerier, der kvinnene dater eller treffer norske menn, er at det ofte viser seg at kvinnene er kjøpt og betalt av menn som driver organisert kriminalitet. Kvinnene kan være ofre for menneskehandel og bli tvunget til å delta i svindelen ved hjelp av trusler.

Ikke stol på et eneste menneske du ikke kjenner godt fra før, man skal selvsagt skaffe seg nye venner og bekjente, men vær årvåken i det øyeblikket penger kommer på banen. Da bør alle alarmklokker ringe på en gang. Ikke la deg lure.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bruk andre bloggere til å hjelpe deg selv

Om du leter riktig så finner du gode bloggere som hjelper meg med det meste. Min blogg kan ikke hjelpe...

ROBINSON 2013- den ultimate Reality

Robinsonekspedisjonen og programleder Christer Falck er tilbake på TV3, denne gangen med en helt ny tvist. På en øde øy...

Lukk