Om du er for “sterk og rik” på julebordet, der du tror du er kongen på haugen, Guds-gave til kvinnen og langt mer begavet enn sjefen – kan det være starten på slutten. I verste fall, får du oppsigelsen i starten av januar.

Du bør vise respekt for arbeidsgiveren, uansett om du jobber i offentlig eller privatsektor. Et julebord koster mye penger, med alt tilbehør av hva et godt julebord inneholder, er det for de aller fleste bedrifter, en betydelig utgift.

Da bør du som arbeidstaker vise at du bryr deg om dine kolleger og din arbeidsgiver, nok til å oppføre deg skikkelig. En selvfølge for de fleste, men like fullt er det alltid noen, på nesten hvert eneste julebord – som havner på tannkjøttet i parketten.

Merry Christmas!!!

Toni Blay via Compfight

Du har sikkert hørt det før. Når alkoholen går inn, går vettet ut. Alt for mange tror de har kontroll på alkoholinntaket, men som havner sovende på toalettet, under bordet eller i en taxi på vei hjem, alt for tidlig. Kjenner du deg igjen?

Et julebord skal være hyggelig, en sammenkomst som avslutter året i felleskap, med god mat og tilhørende drikke – ofte på arbeidsgiverens regning. Da er ikke tiden inne for å krangle med sjefen, arbeidslederen eller legge an på sjefens samboer.

Også utroskap skjer i regi av årets viktigste fyllekule. Tar du konsekvensene av en flørt som ender med impulsiv sex?

Kvinner og menn blir oppspilt, pyntet til fest og ofte litt for beruset, litt for raskt. Da kan man noen ganger drikke for fort, for lenge. Det kan i ytterste konsekvens, koste deg jobben, som igjen kan koste deg ektefellen. La heller julebordet bli en hyggelig sammenkomst, til ettertanke og fint samvær.

Alkohol hører selvsagt med til festen, men man må ikke drikke som om det er den siste festen med gjengen. Det er mulig å ta det forsiktig. Stoppe å drikke alkohol ved midnatt f.eks, så kan du allikevel være med på festen utover i de små timer uten å måte krype hjem.

Planlegger du litt før du går på fest, så er det med enkle grep du som er «sjefen», kongen eller dronningen av julebordet i år. Da nytter det ikke å komme med 2% i stigende promille-rus. Vær sexy, raus, morsom og inkluderende – så går du kanskje ikke hjem alene.

Fulle folk kommer aldri til å være sexy. Dessuten skal du kanskje kjøre bil dagen derpå. Når er du edru?

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Share Your Blogposts To The World – på Facebook

Via FACEBOOK, kan din blogg bli så stor som helst. Du kan bli den største, med noe godt innhold og...

Lukk