Portugiseren Diogo Jota (20) tar Championship med storm, har gjort 7 mål på 12 kamper og er brennhet for Wolves. Ulvene leder den nest øverste divisjonen i England, mye takket være den lynraske spissen.

Lørdag var det ambisiøse Aston Villa som ble utspilt og løpt i senk med 2-0. Det kunne ha vært både fire og fem mål til fra hjemmelaget.

Den portugisiske invasjonen som er blitt den tradisjonsrike klubben fra West Midlands tildel, har vært en dundrende suksess. Mye takket være manager Nuno Espirito Santo, men også agenten Jorge Mendes, som har stilt sitt arsenal av spillere til disposisjon. Nunos erfaring fra Porto og flere av hans elever fra den lokale ligaen i Portugal, er årsaken til at Wolves fosser gjennom Championship – så langt denne sesongen.

Wolves har vunnet 8 av 12, spilt to uavgjorte og tapt mot Cardiff og Sheffield United. Det gir marsfart til opprykk om vinnerkulturen opprettholdes, noe manager, Nuno Santo har store planer om å gjøre.

De fleste som kjenner engelsk fotball, vet at den nest øverste divisjonen, den rett under sin berømte storebror, Premier League, er en jævlig vanskelig liga å komme seg ut av. 46 kamper fra august til mai, mot mange gode lag som vil bort, og helst opp fra “bakgårdsligaen”, er ingen dans på roser.

Diogo Jota of Wolverhampton Wanderers celebrates after scoring a goal to make it 1-0 Foto: Wolves.co.uk

Midtbaneankeret Romain Saiss (27) kom i august 2016, fra det franske laget, Angers. Sammen med stortalentet Ruben Neves, som ble kjøpt i sommer, fra Porto for £15 mill. noe som er overgangsrekord for en spiller til Championship, har de styrt midtbanen hos Wolves, også franskmannen vært strålende denne sesongen.

Mange eksperter pekte på Mendes, de styrtrike, kinesiske eierne i  Fosun Group, og den portugisiske manageren Santo, og ristet på hodet. Den engelske fotballen kunne neppe passe til de fintspillende portugiserne, som er vant til 20 grader pluss og tørre, grønne baner. Så feil kan ekspertene ta.

Helder Costa (23), Diogo Jota, Ruben Neves (20) , Ivan Cavaleiro (23), Ruben Vinagre (18) Roderick Miranda (26) er spillere som har satt sitt særpreg på Nunos lag etter 12 spilte kamper. Samtlige er fra Portugal, samtlige har spilt på aldersbestemte landslag, og alle disse ville sette sitt preg på Premier League, kanskje allerede neste sesong – og sannsynligvis med Wolves.

Det er sterke ord, etter bare spilte 12 kamper.

Ingen rykker opp i oktober, men når Nunos unge lag fyrer på alle sylindere, er det ingen lag i Championship som er i nærheten av å spille som Wolverhampton Wanderers. Vi kan faktisk ikke se noen hovedmotstander denne sesongen, kanskje bortsett fra Leeds United.

Garvede journalister nær klubben og Molineux Stadium, mener at de ikke har sett en bedre utgave av et Wolves-lag, noen gang. I januar har styret allerede akseptert et åpent sjekkhefte, Nuno kan hente hvilken spiller som helst, men ikke til stallfyll. En spiss står på ønskelisten, og en spiss vil signere så snart overgangsvinduet åpner.

Kaptein og midtstopper, Danny Batth (27) har vært i klubben siden han var 15 år, har sin beste sesong etter å ha spilt 233 kamper for Wolves. Går som hånd i hanske med sine portugisiske venner. Også høyreback, Matt Doherty (25) har vært lenge i klubben (7 år) og nærmere seg 200 kamper for ulvene. En av de første Nuno setter opp i første-ellveren på kampdagen.

Også visekaptein og forsvarsspiller Conor Coady (24)  må nevnes. En klippe i forsvaret, som utvilsomt har fått en ny vår under Nunos ledelse.

Venstre backen, skotten Barry Douglas (28), ble i sommer hentet fra tyrkiske Konyaspor, og har vært en ubetinget suksess, også han.

Jeff Shi, ny sjef for Wolves, og represenatant for Fosun Group Foto: Wolves.co.uk

Etter at bomben gikk av rett før seriestart i sommer, med den triste nyheten om at legenden og målvakten, Carl Ikeme led av akutt blodkreft (Leukemi) ble John Ruddy (31) hentet inn, på free transfer fra Norwich, samtidig som stortalentet, Will Norris (23) ble kjøpt fra Cambridge United.

Spissen Leo Bonatini fra Brasil har gjort sin saker meget godt og gjort 5 mål på 12 seriekamper. Han vil få sunn konkurranse med den nye spissen som kommer i januar, men vil åpenbart være en av flere viktige spillere i det som ser ut til å bli en meget god sesong for Wolves.

Administrerende direktør, Laurie Dalrymple har vært et positivet innslag, i tospann med styreformann og øverste sjef, Jeff Shi, fra Fosun Group. På en bortekamp tidligere i sesongen, ble de to lederne oppdaget på pub, hvor de spanderte pints like godt på alle Wolves-fans i 30 minutter, før kamp.

Alle piler peker i riktig retning for Wolves i skrivende stund.

For et drøyt år siden, rett før Fosun Group bladde opp £45 mill. og kjøpte Wolverhampton Wanderers og Molineux Stadium fra Steve Morgan – så det slett ikke bra ut. Verken sportslig eller økonomisk. Nå, 15 måneder senere har Wolves tatt store steg i retning opprykk til Premier League. De spiller fotball som imponerer og underholder et kresent publikum, og klubben har aldri hatt bedre økonomi.

Diogo Jota leder an som den aller beste på et meget solid lag, som ikke står tilbake for noen. Manchester City bør passe seg, serielederen er nemlig Wolves’ neste skalp på programmet, etter Preston-kampen til helga, de møtes på Etihad i ligacupen.

30,239 tilskuere så Wolves slå Aston Villa i lokaloppgjøret lørdag. Det største tilskuertallet på ærverdige Molineux siden 1981, da det var ståplasser bak begge målene. Og en viktig kuriositet til – Wolves har ikke vært på toppen av tabellen i Championship siden 2009. Mange håper Wolves er kommet for å bli på toppen, noe som gir opprykk til Premier League i mai 2018.

I mellomtiden skal Jota og co spille 34 ligakamper til. Det er bare å glede seg. Bring on Manchester City!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har du innetid på partneren din?

Har du innetid på partneren din? Hva er innetid, tenker du kanskje? Innetid er det samme som du har for...

Lukk