Disney er mer enn Donald Duck og vennene hans. Filmen du ser hver julaften, er deilige tradisjoner mange av oss elsker. Men det amerikanske selskapet er mye mer enn de tradisjonelle tegnefilmene du kanskje vokste opp med som barn. Disney er mye mer enn Donald, Mikke og Langbein.

Estimated reading time: 4 minutter

Disney+

The Walt Disney Company, altså Disney, er tegnefilmer, ja, men også spillefilmer, en verdifull aksje en strømmetjeneste kalt Disney+ og opplevelses-senter flere steder rundt om i verden. Verdens mest populære strømmetjeneste, knuser nå også Netflix.

Les også: Hva lar du deg underholde av?

Årsaken er nok kompleks og flere. Vi tipper at prisen har endel å si. Disney+ koster kun det halve av hva Netflix koster. Og Disney+ har like mange nyheter som kommer rett til kundene som det Netflix presenterer. Minst.

Disney+ kan kanskje minne om en strømmetjeneste, utelukkende for barn, men det er feil. På denne appen, eller strømmetjenesten om du vil, finner du velkjente underholdnings-univers. Du har selvsagt hørt om Pixar, Star Wars, Marvel, Star og National Geographic. Animasjon-filmer, filmer, serier og dokumentarer for alle.

Strømmetjenesten Disney+ fikk 14,4 millioner nye abonnenter i kvartalet som endte 2.juli. Dette var langt over analytikernes forventninger på 10 millioner, og det totale antallet er nå 221 millioner. Det er første gang siden lanseringen i 2019 at Disney har flere betalte brukere enn konkurrenten Netflix, med sine 220 millioner abonnenter

Finansavisen.no

Disney er mer enn Donald

Aksjen

Gigantkonsernet Disney er selvsagt også notert på velkjente Wall Street. Er du interessert i aksjer, bør du kanskje kjøpe deg inn i verdens største og mest populære strømmetjeneste. Timingen kan være god, all den tid Wall Street generelt og Nasdaq spesielt har falt mye den siste tiden.

Les også: Krigsseileren – filmen fra marerittene

Disney-aksjen har falt 36,59 prosent på seks måneder og vil få en rekyl opp, på et gitt tidspunkt. Mulig skal den ned enda mer før den stiger, gitt at uroen på verdensmarkedene ikke har stoppet opp. Men at det er mulig å tjene store summer spesielt på Disney-aksjen, tar vi som gitt.

Dog er det viktig å vite at man alltid kan tape pengene sine i aksjemarkedet, så også på Disney-aksjen. De som kan markedet, ser mulighetene ved store fall i markedet. The Walt Disney Company med ticker (DIS) er en institusjon i USA, men også populær som aksje også i Norge. Les deg opp på Yahoo.com for å vite mer.

Avatar

Om du ikke liker Star Wars eller fascinerende dokumentarer fra krigens dager o.l. – så vil du garantert finne noe du liker på Disney+. Merk deg at du får alle disse fantastiske filmene og seriene for 19 kroner den første måneden. Og kun 89,- kroner per måned etter det. Det er denne strømmetjenesten verdt, synes vi.

Nå får du også fantastiske Pinocchio med selveste Tom Hanks i hovedrollen, som er verdt månedsbeløpet på Disney+, alene. En film for hele familien, ikke bare barna. Og i løpet av desember kommer endelig Avatar – The Way of Water, eksklusivt på Disney+.

Som om ikke dette er nok. Star Wars har jo også blitt Disney+ i eie. Du har kanskje sett The Mandalorian? Obi-Wan Kenobi eller nye Andor?

Disney er mer populær enn flere av de andre strømmetjenestene, med god grunn, om vi skal være ærlig. Og når den er rimeligere i tillegg – er det en no brainer, om du skal velge deg en strømmetjenester å følge med på i vinter. Velg deg Disney+ di også.

28. september kommer premieren på filmen “The Old Man” med Jeff Bridget i hovedrollen. En film for voksne. Selvsagt på Disney+.

Vargas

Pin It on Pinterest