DNB er Norges største bank, men hvor lenge de har den statusen er egentlig opp til deg og andre kunder som ikke vet bedre. Du kan få betydelig bedre betingelser i andre banker, der får du også et netttilbud som faktisk virker.

Eller er det ok å betale mer enn du må, i itillegg til å ikke få logget inn i nettbanken stadig oftere?

Din økonomi er ditt ansvar. Det er ikke ok, når det oppfattes som om banken ikke er villig til å gi deg det beste tilbud tilgjengelig, men heller ser ut til å vil lure deg for mer penger enn de strengt tatt må. Grådige banker er og blir ditt problem, så lenge du ikke gidder å gjøre noe med.

Banken på sin side innrømmer glatt problemene, men påstår samtidig at de jobber på spreng med å løse problemene. Troverdig? Så langt der i fra. Det finnes ingen gode unnskyldninger for å ikke levere forventet produkt til sine kunder. Har man en nettside, så bør den fungere, så enkelt er det.

Andre banker har ikke de samme problemene, burde ikke Norges største og dermed mektigste finansinstitusjon har resurser nok til å ha ‘back up’ på sin intetnettordninger, slik at kundene slipper å møte teknisk feil stadig oftere, når de ønsker å bruke bankens nett-tjenester? Selvsagt burde de det.

Sliter du med å få gjort det du skal nettbanken i kveld? Du er dessverre ikke alene – men driftsleverandøren vår har satt alle kluter til og jobber med å få dnb.no tilbake til normalen igjen. Vi beklager at mange opplever å ikke få gjort det de skal akkurat nå, og kommer tilbake med mer informasjon.

 Hilsen DNB

penger-Foto-NRK-P3-564x335.jpg

Så da er det betimelig å spørre, hvorfor i all verden er det så mange som gidder å være kunde i Norges største drittbank?

– Banksjefen selv, mente 100% alvorlig; at hans kunder i DNB burde være med på spleiselaget, der de betalte høyere rente for å sikre banken og dens eieres ve og vell. JO, det er faktisk helt sant. Rune Bjerke har riktig nok godt tilbake og beklaget denne påstanden i ettertid, det forteller dog litt om banksjefens fjerne holdning fra virkelighetens verden.

DNB er har langt dyrere lånerente enn sine fleste konkurrenter, men det er altså fordi Bjerke og bankens styre synes det er betimelig å ta ut enorme fortjenester, fordi du ikke gidder å bytte bank. Eierne og aksjonærene i Norges største bank, ler så de dirrer- hele veien til banken.

Muligens mumler de mellom seg og de andre styrtrike eierne, «hvor dum går det an å bli?!» Da er det faktisk deg som DNB- kunde de mumler om. Hadde du tatt deg tid til å ta en telefon for å sjekke andre bankers betingelser, ville du sannsynligvis bli overrasket. Det er svært enkelt å bytte bank og det er mye penger å spare. I tillegg får du en nettbank som virker som den skal, hele døgnet.

Hva venter du på? Er det greit at DNB har en grådig neve ned i din lommebok?

Myndighetene har pålagt bankene å ha en skjerpet inntjening og økt kapitalkrav for å sikre bankens framtidige drift ved eventuelle kriser. Bankene står allikevel fritt til å legge inntjening helt andre steder enn hos bankkundene. Det er selvsagt urimelig at vi som kunder skal ha ansvaret for å skaffe bankene god nok likviditet gjennom for høye renter.

Før skatt tjente DNB 22,7 milliarder kroner i 2013, en økning fra 17,8 milliarder året før. De 5 milliarder kronene i mellom er det DNB-kundene som har spleiset på. Det er det spleiselaget Rune Bjerke ønsker skal fortsette i hele 2014 og gjerne i årene som kommer også.

Om du har 100% stilling og en partner eller ektefelle som har det samme, så har du god grunn til å være ønsket av de fleste banker. Det eneste du/ dere bør passe på i så måte er at dere har de riktige betingelsene i banken ut i fra hva den samlede inntekten er opp i mot samlede utgifter.

Slik bytter du bank, raskt og enkelt, det er mye penger å spare!

 

Foto: NRK.no

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Endelig VG-lista- Endelig sommerferie- fredag 20. juni har alt!

https://www.youtube.com/watch?v=fugwTk1xEc0 Sommerferien står for døren, aktivitetene, konsertene, festivalene, festene, reisene, forelskelsene, nytelsene og ikke minst opplevelsene du vil ta med...

Norges mest populære politiker!

Han er ingen "EKTE" politiker, bare en ordfører som driver med lokalpolitikk, men hadde han tatt steget til Stortinget og...

Lukk