En patetisk, intetanende journalist i Dagbladet, ved navn Sigrid Hvidsten, hadde ikke dagen, hun hadde sikkert kranglet med typen, hadde mensen og ellers ikke noe lyst til å anmelde «Do They know it’s Christmas» i det hele tatt.

Sannsynlighet er stor for at den dumme ræva ikke engang hadde hørt låta før hun klemte ut av seg et terningkast 1.

Låta har et budskap, kun et, men akk så viktig. å få samlet inn midler til mennesker som dør som fluer pga Ebola-epidemien som herjer i store deler av Afrika. Mulig låta ikke er et mesterstykke denne gangen heller, men oppdraget fortjener annet enn spydig slengbemerkninger fra en tulling i fra Akersgata.

band_aid_thirty

På bare et par timer klarer Bob Geldoff og hans samarbeidspartnere og samle inn mer 10. millioner kroner til årets absolutt viktigste låt. Da blir det klamt og patetisk at en musikkanmelder i Norges femte største avis bruker begrep som «Fullstendig rævkjørt». Det er vel heller Sigrid Hvidsten som burde ha fått en slik behandling selv, med et slikt oppgulp til anmeldelse. 

Vi nordmenn har det ikke så aller verst i dette landet, nettopp derfor bør vi kunne hedre mennesker som tar ansvar og hjelper der behovet er størst. Mange av oss gjør det også, men man føler seg nesten motarbeidet av kunnskapsløse skribenter som tar seg selv mer høytidelig enn saken de skriver om.

Hvidtsten prøver å berge oppgulpet sitt med å be leserne heller gi penger til Leger Uten Grenser, enn å kjøpe denne låta til 12 kr på iTunes. Snakk om revolver- journalistikk på sitt verste. Her burde åpenbart Dagbladets-skribent ha oppfordret alle til å løpe og kjøpe, nettopp fordi det er et viktig budskap. Det viktigste i år.

Er de fulle på jobb i Dagbladet? Som kan sette sånt på trykk?

– Heldigvis har verden forøvrig ikke gjort annet enn å kjøpe «Do They Know it’s Christmas» i hopetall. Volum II av denne låta, som er en direkte oppfølger til den første for 30 år siden, som gikk til Afrikas sulteoffer. Og som den gang samlet inn mange hundre millioner dollar i regi av Bob Geldoff, Bono,og Michael Jackson.

Det tallet vil utvilsomt bli slått denne gang. Det burde Dagbladets kvasi-journalist nevnt i en bisetning.

Bob og Bono fortsetter heldigvis å gjøre det de kan best- forene gode krefter til inntekt for uskyldige offer. Det bør du også bidra med snarest, nettopp slik stadig flere velger å gjøre, kjøp en låt til kjæresten også- så har du gjort en klok og god gjerning.

12 kr er ca halvparten hva et Dagblad koster, hva velger du?

 

BandAid30.com

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wetlands- filmen du ønsker å se alene!

Wetlands- filmen du ønsker å se alene! "Helen", spilt av flotte og dyktige Carla Juri er hovedrolleinnehaver i denne tysk-produserte...

Hasj- Bestemødre røyker for første gang- VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=q9IovMKkIPk Hasj burde kanskje vurderes å legaliseres også i Norge, men dit er det heldigvis et stykke fram. I USA...

Lukk