Dobbeltdrap i Kristiansand – gjerningsmann snart tatt. Norsk politi vet hva de driver med når det kommer til drapsetterforskning og har sett inn store resurser på få tak i gjerningsmannen.

Årsaken til at to mennesker ble stukket ned utenfor en skole i Kristiansand, kan man bare spekulere i.

Vi kan dessverre anta at det kan være rasistisk motivert, dessverre, siden Jacob Abdullahi Hassan er farget, men det er kun en av flere teorier. En annen teori er at en av personene kjente gjerningsmannen, og at den andre skulle blande seg inn, og dermed ble selv et offer.

Lest? Partnerdrap – lever du farlig?

Å drepe et menneske, å på føre et annet individ et knivstikk som til sist ender med døden, er kanskje den aller verste forbrytelse. Å ta et annet menneskes liv, med kalt blod.

Heldigvis fungerer lovverket godt i Norge, blir man først tatt, senere dømt for en slik handling, vil man få en lang fengselsstraff. Uansett årsaken til drapet, ditt liv som gjerningsperson vil få en dramatisk omveltning i det øyeblikket du havner i politiets søkelys.

Livet som du er vant til er over for all framtid.

Dobbeltdrap i Kristiansand - gjerningsmann snart tatt

Dobbeltdrap i Kristiansand – gjerningsmann snart tatt.

I denne saken kan det til og med være flere gjerningsmenn, men siden det er få vitner, kan det tyde på at dette har skjedd raskt og impulsivt, men også dette er teorier. Likevel er det en skremmende likhet mellom dobbeltdrapet i Kristiansand, med et dobbeltdrap som skjedde Linköping i Sverige i oktober 2004.

Da var det første ofret en farvet gutt, Mohammed Ammouri (8) som ble knivdrept, Anna-Lena Svensson (56) forsøkte etter all sannsynlighet å hjelpe gutten, og ble selv drept av samme person, minutter senere. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

I begge tilfellene, er de drepte en gutt av utenlandsopprinnelse, og en middelaldrende kvinne, disse skal ikke ha kjent til hverandre fra før, og hvorpå det er kvinnen som har forsøkt å hjelpe den yngre gutten.

Etter stor sannsynlighet, vil svensk og norsk politi samarbeide for å avdekke mulighetene for at det er samme drapsmann som for 12 år siden. Er gjerningsmannen fra 2004 i live, og står bak dobbeltdrapet på Jacob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48), vil han snart bli tatt.

Selv om svensk politi mistenker samme gjerningsmann, kan det likevel være en annen som har forvoldt de drepte, de fatale og dødelige skadene. Det er all grunn til å tro at gjerningsmannen, uansett hvem det er, vil snart bli tatt etter funn på åstedet eller etter vitneforklaringer.

Både Sivilforsvaret, politiet og Kripos deltar i en omfattende etterforskning. Saken er inne i en helt avgjørende fase, ca ett døgn etter det brutale dobbeltdrapet i Kristiansand.

Har du vitneopplysninger eller har informasjon du tror kan hjelpe politiet, ta kontakt med ditt nærmeste politihus, hvor du bor.

Det ble nylig meldt om en ny knivstikking, denne gang i Sandefjord, der to personer skal være alvorlig skadet, den ene kritisk.

Våre tanker går til de etterlatte, deres venner og nærmeste familie. Vi anbefaler på det sterkeste at alle som vet noe om drapene, eller om personer som vite noe om ugjerningen – om å melde seg.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Naken-selfietrenden som tar av på nettet – tør du?

Naken-selfietrenden som tar av på nettet - tør du? "One Finger Challenge" påstås å ta helt av i sosiale medier....

Rema eller KIWI? Kjedene desperate etter din julehandel

Rema 1000, KIWI eller kanskje COOP Extra? Hvem får penger fra ditt matbudsjett? Priskrigen er i full gang, få dager...

Lukk