Døden – dette skjer med deg, men hva innebærer det? Døden er sannsynligvis endestasjon, over og ut. “Punkt slut” som svenskene vil kalle det. Noen vil mene å påstå at det er begynnelsen på noe enda større, men dem om det. Stopper hjerte ditt å slå, så brenner det på dass, da dør du, som de fleste vet.

Alle organene opphører å fungere sakte, men sikkert idet øyeblikket det viktigste organet, hjertet, uansett årsak – ikke virker mer. Du blir hvit og kald i løpet av minutter. Stiv etter noen minutter til.

Å dø, er for å si det enkelt, det motsatte av å leve, og det er jo derfor vi er her. For å gjøre det beste ut av det, den tilmålte tiden vi har. Er du klar over hvor raskt det kan snu, eller stoppe opp. Bare å sette seg bak rattet på en bil er jo ren og skjær idioti, med tanke på hva det kan innebære.

Møter du f.eks en idiot som ikke har livet like kjært som deg, og som har glemt å skiftet til vinterdekk i farten, så er det hele over på et blunk, sannsynligvis for dere begge.

Nedtur.

For døden, kjære deg er ikke reversibel, den er dundrende endelig, og du skal være dø så jævlig mye lengre enn du har levd. Har du tenkt over den tanken? Det bør du, for det gjelder deg, meg og de aller fleste andre. Faktisk har tanken, og bevisstheten om at du faktisk skal gå bort med hud og hår engang; et eget utsagt. Memento Morier latin og bety: vit at du skal dø.

Døden – dette skjer med deg, men hva innebærer det?

Å eliminere risiko for seg selv og sine nærmeste er en innebygd refleks hos mennesker. Noen lever ikke før de har vært på kanten av stupet, i fallskjerm eller kjørt bil i 200 km/t. Noen må kjenne adrenalinet pumpe i årene for å kjenne på livet og at lever. Dem om det.

Ta døden tilbake, den er en dypt personlig eiendel. Har du vært et myndig menneske på jorden så skal du for faen føre også i siste dans.

Per Fugelli

Noen velger å avslutte livet for egen regning, en stort mer dramatisk handling er det vanskelig å gjøre, både for seg selv og sine nærmeste – og som får fatale konsekvenser. Årsakene til selvmord, er som sagt mange, kompliserte og noen ganger ubesvarte. Dessverre. En sorg som forsterker tapet for de etterlatte.

Hva går man glipp av når døden er inntruffet?

Du går glipp av å se dine nærmeste, din kjæreste, dine venner og noen å elske. Dine nærmeste har plutselig enn mindre å kunne gi omsorg og kjærlighet til. Din død, vil kaste sjokkbølger inn i hele din omgivelse.

Din død tar fra deg muligheten til å spise det beste du vet, reise hvor du vil og leve et godt liv sammen med de aller viktigste. Din død tar fra deg muligheten til å le, sove, gå i gresset på svale sommerdager, din død vil være evig, men kun for deg.

Lev derfor livet ditt etter beste evne, og vit at du en dag skal dø. Vi har begrenset tid på jorda. Bruk tiden godt!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sommerferie mål, tør du reise til et terrormål?

Sommerferie mål, tør du reise til et terrormål? Du liker å reise, ikke sant? Spesielt i årets viktigst og lengste...

Lukk