Selvmord er en grusom måte å forlate livet på. Ingen friske mennesker velger å forkorte livet ved å heller velge døden. I Norge tar nesten 600 mennesker sitt eget liv hvert eneste år. Like mange familier mister et umistelig medlem til grenseløs sorg og fortvilelse. 

Et stort tabubelagt samfunnsproblem som den nye regjeringen bør sette på agendaen fra dag en.

– Tenker du deg om, så vet du sikkert om eller kjenner noen som er berørt av selvmord. Om disse personene var psykisk syke vet du nok ikke. Man kan ikke se psykiske lidelser på mennesker som skjuler det eller ikke ønsker å dele det med andre. Skammen og frykten for å ikke strekke til og reddselen for å ikke få hjelp må være svært vanskelig.

– Mobbing via sosiale medier har fått mange unge i Europa og spesielt i Storbritannia til å ta sine liv. Denne trenden kan fort eskalere og ramme Norge om ikke noen drastiske tiltak blir satt i verk. Hundrevis av norske barn og unge gruer seg for å møte hverdagen grunnet mobbing via nettet.

I løpet av et langt liv kan mange oppleve å få negative tanker, nedstemthet og bli deprimert av ulike grunner. Det kan skyldes mange forskjellige årsaker som du selv ikke alltid kan kontrollere. Løsningen derimot, den kan være nærmere enn du tror.

Den mentale aktiviteten til et menneske med psykiske vansker, som angst eller alvorlig depresjon, kjennetegnes av en strøm av ubehagelige tanker og forestillings-bilder om fortid, nåtid og fremtid. De negative antakelsene virker troverdige, og de kan være basert på høyst virkelige hendelser, men er ofte overdrevne eller direkte ugyldige.

– Et eksempel er at depressive følelser er forbundet med tanker om verdiløshet, meningsløshet eller håpløshet. I kognitiv terapi er det et mål å styrke pasientens ferdighet til å identifisere slike selvdestruktive onde sirkler.

– Du har sikkert venner på Facebook som bruker enhver mulighet til å skryte av seg selv i forskjellige settinger så snart muligheten byr seg. Enten med bilder av den fantastiske reisen de er på, det høye fjellet de har besteget, eller den nye bilen de nylig har hentet fra butikken.

Noen er så livredde for å ikke framstå som vellykket at de er villig til å pynte på sannheten for å bli likt.

For alle disse som ikke klarer å være vellykket, som ikke har råd til hytte på fjellet, tur til Syden eller ny-bil annenhvert år, så kan det ofte gå på helsa løs. Man kan føle seg mindre verdt, mislykket og utvikle angst fordi man ikke strekker til. Alle andre får mange «likes» på Facebook- bare ikke du.

Man blir kanskje ikke frisk av å ikke bry seg så hardt om hva andre mener, vi må ikke på død og liv være vellykket hele tiden for en hver pris. Verden går ikke under om vi ikke har siste mote, eller mye penger på konto. Verden raser videre uansett hvordan du har det.

Ta vare på deg selv med å innse at du faktisk er helt perfekt – akkurat som du er nå.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Miley Cyrus nye nakenvideo satte nye rekorder

Sexy Miley Cyrus (20) sin nye musikkvideo "Wrecking ball" ble sett av utrolige 19,3 millioner mennesker på 24 timer på...

Norge tapte skjebnekamp- kommer ikke til VM!

Sveits var best i det meste, Norge tabbet seg ut nok en gang i en viktig VM- kvalifiseringskamp og Drillo er ferdig...

Lukk