Alle vil til himmelen, men ingen vil dø synger Norgesvennen «Timbuktu» i sin glimrende låt. Svensken er blant de mest respekterte artister i Sverige, og ofte å se på norske scener. Han er garantert på en festival du allerede har bestilt billetter til i Sommer. 

Festivaler er for mange høydepunktet i året, ihvertfall sommerens viktigste happening.

Dessverre så er det noen som ikke få oppleve de festivalene de hadde planer om å oppleve fordi livet slutter så alt for brått. Døden innhenter oss når det minst passer. Det er en elendig ordning, fordi det er jo så mye som er ugjort, ikke sant?

Read my Stone

Anders Printz via Compfight

– Døden er livets slutt, Et digert punktum for deg. Skremmende, men naturlig hvis man tenker over det, og det har vel de fleste. «Hva er vitsen da?» Er det nok mange som spør seg. Når alle bare skal gå rundt å dø i ett sett?

– Sorgen ved at noen du er glad i går bort, er selvsagt både tung, smertefull og sørgelig. Allikevel så er livet så skjørt at man må være inneforstått med at det kan skje med hvem som helst av oss, når som helst.

Mange kloke mennesker påstår å vite at meningen med livet er kjærligheten, den er som kjent størst av de tre. Tro, håp og kjærlighet.

– Foreldres absolutt verste mareritt er å oppleve at egne barn går bort. Det er det dessverre mange foreldre som opplever. Et mareritt, en bunnløs sorg som varer livet ut, brenner i sjelen til de som opplever denne smerten.

Hva er poenget med det?

– De klokeste av de kloke vil nok svare at nettopp det er en del av livet. Å oppleve sorg, lidelse, smerte og håpløse situasjoner gjennom livets faser. Men det er som kjent ikke bare død og smerte et menneske opplever gjennom et levd liv.

Forelskelsen, den første av mange orgasmer, få førerkort, oppleve å bli foreldre, se sine barn vokse opp, bli besteforeldre, den første lønningen på egen konto. Det å oppleve å bli elsket betingelsesløst og endelig av den du selv elsker, er selvsagt viktige opplevelser mange møter gjennom livet.

– Det er nettopp nå. I dag. DU lever ditt liv. Helt åpenbart har du planer for framtiden. Det ligger i boende i oss mennesker. Det er helt unaturlig å ikke ha noe du skal ha gjort, fordi du plutselig kan falle død om. Slik virker ikke livet, eller de dager vi kan kalle det å leve.

– Uansett hvor du er i ditt liv, om du er ung, voksen eller gammel- så vær like godt venn med døden, la den få være en del av ditt liv. Ikke bruk tid, energi og frykt for døden. Den kommer uansett. Derfor kan du med fordel la den få være med på din reise gjennom livet.

Frykt ikke døden.

Du skal jo leve. Derfor legger du planer for langt fram i tid. Bare et år igjen nå så kommer du inn på 18 års diskotek, kan kjøpe øl helt lovlig.

– Sommerferien er jo en fantastisk tid, den aller beste vil mange si. Det dør vel ikke folk helt av seg selv midt på sommeren? Selvsagt gjør det det. Det dør folk i ett sett og hele tiden. Også i Norge.

Det er en del av livet, og nettopp derfor bør du gjøre alt du kan for å leve livet. Akkurat nå. Du bør rett og slett skynde deg langsomt, faktisk rase av gårde for å leve.

På din vei bør du ha en liten tanke i hodet. Hvordan vil de som jeg er glad i at jeg skal leve mitt liv? Kan jeg gjøre noe for de som gjør at de blir fornøyd med sine liv?

For de elsker jo meg…

Frykter du døden?

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Konfirmasjon koster mellom 30.000 og 40.000 kroner

I vår tid er det frivillig å velge om man vil konfirmere seg. Og dette kan være et vanskelig valg...

Sprengkåt og vår yr? Det er mai og sevjen stiger for begge

  Det er en naturlig del av årstiden, begge kjønn har større behov for sex, nærhet, nakenhet og kåtskap. Det...

Lukk