Den tiltalte masse drapsmannen vil fredag 24. august få dommen for sine handlinger etter 22. juli 2011. Ifølge hans advokat Geir Lippestad. forventer han å bli dømt til fengsel og dermed funnet tilregnelig.

Blir han derimot funnet utilregnelig, vil terroristen anke dommen på stedet.

Selvsagt er det all grunn til å mene at mannen ikke er god i hodet. Bare en gal mann kan ha ønske om å drepe flest mulig med skytevåpen. Det er allikevel grunn til å tro at han blir funnet tilregnelig.

– Ifølge advokat Lippestad så ser ikke drapsmannen så mørkt på det at han skal sitte lenge, kanskje resten av livet i fengsel. Hans framtid vil være å skrive bøker og brev fra alle de som han brevveksler med.

Breivik får fortsatt mye post fra hele verden ifølge advokat Geir Lippestad.

Den tiltalte innser at hans handlinger var grusomme, men viser ingen anger og påstår at hans handlinger var nødvendige.

Slik bor terroristen på Ila.

– Anders Behring Breivik detonerte en bombe på 900 kg i regjeringskvartalet som skadet en hel rekke mennesker, noen svært alvorlig. Bomben drepte 8 uskyldige mennesker. Så kjørte han til Utøya i Tyrifjorden, der slaktet han 69 mennesker til. De fleste med skudd i hodet og i bryst med egne våpen.

– Fler sakkyndige har vurdert drapsmannen nøye gjennom lang tid. Det er ingen hemmelighet at de lærde strides fortsatt. Derfor kan den tiltalte bli funnet utilregnelig og dermed bli dømt til psykisk tvungen helsevern.

De aller fleste som har vært berørt av terrorsaken 22.juli 2011 er mest opptatt av at den tiltalte ikke kommer ut i det fri igjen, men at rettsvesenet garanterer for at terroristen blir værende bak lås og slå.

For de aller fleste bryr seg mindre om hvordan han må sone. I fengsel eller på psykiatrisk klinikk.

  • Dommen blir forkynt fredag 24. august klokken 10 i sal 250 i Oslo tinghus.
  • Dommerne har besluttet at de vil lese opp slutningen først, før de redegjør for premissene for avgjørelsen. Redegjørelsen er ventet å ta mellom fem og seks timer.
  • Deretter vil Breivik få anledning til å uttale seg. 33-åringen har deretter 14 dager på seg til å beslutte om han vil anke dommen eller ikke.

– Sjansen er nok størst for at Behring Breivik blir funnet tilregnelig, blir dømt til lovens strengeste straff, som er 21 års fengsel + forvaring. På den måten kan blir han fortløpende vurdert. I realiteten betyr det at han kan risikere å måtte sitte inne resten av livet.

For de berørte så vil nok dommen være en stor lettelse, og slutten på ondskapens kapittel i det som kan være en dør som endelig lukkes etter et drøyt år med sorg, fortvilelse og savn.

– Mange med meg mener nok at terroristen burde fått smake sin egen medisin, og blitt henrettet med skudd ved Akershus festning, men slik fungerer ikke det moderne rettsvesenet.

Endelig kan vi få dommen og legge 22. juli 2011 bak oss, uten å glemme alle som ble et offer etter Norges mørkeste dag.

Kilde: NRK.no

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vi nordmenn kaster mest mat-avfall i verden

Vi nordmenn kaster mest mat-avfall i verden. Norge er muligens verdens rikeste land. Det har mange fordeler, men det gjør...

Du som er en lesehest, hvorfor låner du ikke bøker på biblioteket?

Du som er en lesehest, hvorfor låner du ikke bøker på biblioteket? Du som er glad i å lese bør...

Lukk