Dommerfeil ødela VM-finalen! Frankrike vant!

Vi vil huske VM i Russland for mye bra, men også noen negative hendelser vi bør få bukt med. Dommerne bør slå hardere ned på oppførselen som var Neymar til del. Overdrevent overspill, skuespill og syting, inkludert rulling og klagen til dommeren fortjener kort.

Uthaling av tid fra målvakt, ved skade, innkast og dødballer bør legges til i faktisk tid.

Vi vil huske Englands gode figur og fjerdeplass, vi vil huske fantastiske Belgia som gjorde tre mål på tjue minutter mot Japan, vi vil åpenbart huske VMs beste spiller, Luka Modrić og Kroatia. Vi er ikke overbevist om at VAR er et pluss for fotballen, og vi synes Frankrike er like herlige arrogante som de har vært de siste tjue årene, siden de vant sist. Gratulerer til Didier Deschamps og hans menn.

Men først noen ord om finalen, som ble underholdende på feil premisser.

Dommerfeil ødela VM-finalen! Frankrike vant!
Dommerfeil ødela VM-finalen! Frankrike vant!

VAR (video assistant referee) skal brukes kun når det er innlysende at dommeren kan ha gjort en feil. Ved Frankrikes første mål mot Kroatia, var det ikke engang kontakt mellom spillerne, Antoine Griezmann la seg paddeflat på magen, som han var sparket i filler. Frispark, mesterlig utført av Griezmann selv. Croatia utlignet med en klasse scoring av Ivan Perisic, 1-1 og ny spenning. Deilig start på VM-finalen, men så:

En fransk corner går via hånden til Kroatias målscorer og franskmennene hyler hands. Den argentinske dommeren, Nestor Pitana, lar seg påvirke, får beskjed på øret at han bør se episoden igjen – og ødelegger finalen på et øyeblikk ved å gi Frankrike en feilaktig straffe. Drillo kaller det der for trist, og media kaller finalen en farse.

Dessverre ble finalen i fotball-VM ødelagt av en dommerfeil som aldri ville ha skjedd uten VAR.

Frankrikes Paul Pogba dundret inn 3-1; og mesternes målfarlige supertalent Bappe (Kylian Mbappé), som Drillo valgte å kalle ham, satte inn 4-1, da Frankrikes målvakt ville gjerne være med å gjøre det spennende, til en av de største tabbene i en VM-finale, gav ballen til Mario Mandzukic, som satte inn det siste målet til 4-2.

En finale som ikke vil gå over i historien som den beste, men som kontroversiell i alle betydninger av ordet. Uten VAR og elendig dømming i avgjørende situasjoner, kunne vi ha fått et helt annet utfall enn Frankrike som VM-vinnere.

Den moralske vinneren blir Kroatia. Heldigvis ble Luka Modrić kåret til VMs beste spiller.

All den tid vi kjenner bakgrunnen for neste VM, som er et direkte resultat av kynisk svindel av kjeltringer som endelig er fjernet fra FIFA – likefullt skal mesterskapet i 2022 arrangeres i Qatar. Man vil åpenbart få langt større utfordringer enn VAR, elendig dømming og sutring fra de største stjernene, når vi nå vet at VM skal spilles fra 22. november – 18 desember. Heldigvis er det fire år til den katastrofen inntreffer.

10. august sparkes Premier League-sesongen endelig i gang.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Uryddig økonomi? Du kan bli fratatt bilen!

Uryddig økonomi? Du kan bli fratatt bilen! Er du én av svært mange nordmenn som sliter med egen privatøkonomi? Da...

Lukk