Mange foretrekker å ligge på sofaen framfor å komme seg ut å bevege på seg for helsas skyld. Dørstokkmila er den første og største bøygen for de fleste. Er du kanskje litt lat?

Trøste deg med at det er ikke noe feil i å være lat, bare du klarer å trosse latskapen, komme deg ut og få beveget deg litt, om ikke for annet enn å få opp pulsen noe.

Fordelene med å være i aktivitet, trene og være i bevegelse er så mange at det er direkte ansvarsløst å la være. Selvsagt må du ikke henge i stroppen på nærmeste treningsstudio i alt for trang tights og et dårlig selvbilde. Du kan faktisk rusle deg en tur rundt kvartalet, være litt restriktiv i matveien og få et bedre liv av det, innen kort tid.

Makter du å øke frekvensen en smule, gå litt lenger for hver gang, samtidig som du velger deg en alternativ treningsmetode foruten å gå, er du på rett vei. Noen velger å sykle, løpe, svømme eller gå fjellturer med venner. Andre tar den helt ut og trener fire ganger per uke i helsestudio og kombinerer dette med  stor aktivitet ellers i uka.

Hva får du igjen for å unngå å tette igjen blodårene dine?

Du forlenger livet med flere år, sannsynligvis, men du holder også alvorlige sykdommer unna, samt at du får en bedre hverdag. Alt blir enklere og lettere, humøret blir bedre og sexlivet lengre. Mange har hørt og vet så inderlig godt at trening er gunstig for helsen, men ikke alle vet hva det gjør med kroppen. Her er flere konkrete gevinster ved å komme seg over dørstokken:

  • Treningen holder unna livsstilssykdommer
  • Trening har positiv effekt på hjernen
  • Trening har dokumentert effekt på psykiske sykdommer, demens og Alzheimers, angst og depresjon
  • Trening øker muskelmassen, forbrenner fett, slik at blodsukkeret blir justert
  • Trening styrker hjertet slik at du lettere tar opp oksygen
  • Trening gir i de fleste tilfeller bedre fordøyelse
  • 2,5 timer eller ca 150-160 minutter per uke er det som skal til

Dørstokkmila er vanskeligere å forsere jo senere på året man kommer. Å gå tur i 30 minus speik, er ikke fristende for så mange, men det er altså så mange fordeler at du ikke har råd til å la være. Men det er en trøst.

Sex er en av de aller beste måtene å få opp pulsen på, og du slipper å gå ut i kulda – så sant du har en partner tilgjengelig.

Gjør deg selv og kroppen din en tjeneste, ha streng disiplin på økt aktivitet og du vil leve lenge og vel.

Å bli syk, få f.eks diabetes II fordi du er lat og spiser uklokt, får enorme konsekvenser for helsa. Livsstilssykdommer kan forhindres med et par timers god aktivitet i uka. Det klarer vel strengt tatt de fleste.

Hva venter du på?

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Formene dine er populære

Formene dine er populære. I følge det amerikanske nettstedet Buzzfeed.com, burde Disney-konsernet tatt sitt ansvar å gjøre Pocahontas og Barbie...

Lukk