«Downtown Abbey» er blant de mest populære TV-seriene i verden, den sendes til 200 land og har et potensielt publikum på drøye 120 millioner seere. Du bør benytte sjansen til å følge med fra start. Nå kommer sesong fire på NRK1.

Hele 8,7 millioner briter benker seg foran skjermen for å se drama som utspinner seg fra 1920 årene. Det velkjente drama som utspiller seg mellom tjenerfolket, de rike, de som ønsker å være suksessrike og de adelige.

Foto: Downtown Abbey/ iainwilson1


– En TV-serie som er lett å bli glad i og en serie hvor du som liker britisk drama må elske. Vi følger familien Crawley og deres tjenere i den store herskapsvillaen gjennom drama, svik og kjærlighet.

Alle TV-serier med en viss pondus har de viktigste punktene for et klassisk drama, et drama engelske produksjonsselskap er best på av alle. Kjærligheten er alltid med, overklassen har sine gode og onde personligheter, det samme har overklassen. De fattige har sine utfordringer som livet rett etter første verdenskrig  gav mange, de rike hadde også sitt å stri med.

Dramatiske dødsfall har allerede rammet Crawley-familien en rekke ganger. Klarer de komme seg over sorgen og vanskelighetene som dette drama har gitt dem? Vil det komme nye ansikter med nye historier å fortelle oss?

Klasseskille, kostymene, måten de snakket på den gangen, måten de oppfører seg på mot andre, hvordan tjenerne respekterte overklassen og sine overordnede. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. «Downtown Abbey» har absolutt alt. Erkebritisk og ekte.

Sesong fire av «Downtown Abbey» starter nå, en serie det anbefales å se fordi den gir et innblikk i hvordan britene levde for neste hundre år tilbake i tid. På mange måter hadde de like utfordringer og mange likhetstrekk av de menneskelige relasjoner og problemer vi har i dag.

Sesongstart på denne meget populære TV-serien starter søndag 27. oktober på NRK1 kl. 21.25

FAKTA DOWNTON ABBEY

  • Britisk epokedramaserie der handlingen utspiller seg i miljøet i og rundt eiendommen til jarl Grantham (Hugh Bonneville) i årene før og etter første verdenskrig. Vi følger både livet til overklassen og deres tjenerskap.
  • Fjerde sesong hadde premiere i Storbritannia i midten av september, og starter på NRK1 27. oktober. Hver sesong består av 8 episoder og én spesialepisode, som sendes i julen.
  • Serien vises i 200 land, og har et potensielt publikum på 120 millioner. Det er den mest sette serien i Storbritannia, og en av de mest populære seriene i USA. I Norge har episodene i sesong 1 til 3 i snitt blitt sett av rundt 700 000 seere på NRK.
  • Downton Abbey har blitt nominert til over hundre priser i løpet av tre sesonger. Deriblant 39 Emmy-priser, noe som gjør Downton Abbey til den internasjonale serien med flest Emmy-nominasjoner noen sinne.

 

Kilde NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Menn blogger vel ikke, det er det bare fjortiser som gjør, eller?

I Norge er det mange hundre tusen mennesker som på et eller annet tidspunkt har startet en blogg. Noen lykkes...

Kåte kvinner- et ømtålelig tema?

Kåthet er en naturlig del av det å leve et voksent liv. Fra man er i kjønnsmoden alder og kanskje...

Lukk