Drap, drap og atter drap

Drap, drap og atter drap. Fengselsstraffene for drap er for lave i Norge.

Nok et drap i Norge, en 34 år gammel kvinne ble mandag kveld funnet død i sin bolig i Grimstad. Ektemannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Du har hørt det før, ikke sant?

Har vi fått et hardere samfunn der mennesker ikke lenger er verdt noe som helst- Hva slags verden er det vi lever i egentlig? Vi opplever til stadighet å høre om alvorlige overgrep mot barn, både i Norge og mange andre land. Er det virkelig en slik verden vi ønsker oss?

Det er lett å si at man er blåøyd om man ikke tror at dette har skjedd i uminnelige tider, men går det ikke an å gjøre noe med all volden, drapene og barnemishandlingen?

Er straffene som blir gitt for drap i Norge strenge nok?

Det går snart ikke en helg uten at vi hører om drap.

Hva får tilsynelatende friske og oppegående mennesker til å gå til det skritt, å drepe et annet menneske? Er det spenningen i å se om man kan utføre det? Er det påvirkningskraften fra brutale spill som får noen til å gjøre det “in real life“?

Drap, drap og atter drap!

Eller er det bare higen etter å gjøre noen vondt, uten å tenke ett sekund på konsekvensene som driver mennesker til brutale og tilfeldige drap? Mange spørsmål det ikke er lett å svare på. Mange spørsmål det helt sikkert finnes mange svar på, men som få kan forklare.

Som foreldre er det det absolutt verste som kan skje naturligvis. Å få beskjed om at en datter eller sønn er revet fra dem, i ofte umotiverte og brutale drap. Det skjer stadig oftere her i landet. Og jeg mener det er flere grunner til at vi ser en markant økning i tilfeldige brutale drap.

Stadig mer brutale filmer og spill har en enorm påvirkningskraft på unge sinn som tar inntrykkene innover seg. Og higen etter å gjøre handlinger på film eller i spill- til virkelighet blir stadig sterkere.

HENDELSER I OSLO

* En krangel mellom fire menn resulterte i at to av dem ble knivstukket på Torshov i Oslo søndag morgen.

*  En mann ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med stikkskader i magen søndag morgen.Knivstikkingen skal ha skjedd i en oppgang på en adresse på Linderud i Oslo.

* Mens kameraten ligger på sofaen, blir et vindu knust. Inn kommer en mann som går rett inn på 22-åringens soverom. Der blir han slått ihjel.

* Kvinne drept i Oslo- funnet i en trappeoppgang på Linderud.

* – Det er funnet en død person. Vi anser det som et mistenkelig dødsfall, og iverksetter etterforskning ut fra det, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved krimvakta i Oslo politidistrikt til VG Nett.

KVINNER OFTE OFRE

Det kan virke som om det er en mentalitetsendring når det kommer til brutak vold. Drap har foregått i alle år, og kommer også til å fortsette dessverre. Men nå virker det som om det er helt ville tilstander og vi hører om drap oftere og oftere.

Voldsforsker, Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen, karakteriserer tallene som alvorlige.

– Det at en kvinne er så ubeskyttet i et forhold, er alarmerende og veldig alvorlig, sier Bjørnebekk til Nettavisen.

Bjørnebekk har analysert forskningen på vold og drap i nære relasjoner i flere år, og forteller at det synes å være mange likhetstrekk ved mennene som dreper.

– Mister kontrollen

– Gjerningsmennene har ofte hatt et stort behov for å kontrollere kvinnen, og når han ikke lenger kan det, dreper han henne, sier Bjørnebekk.

Dette viser blant annet en svensk studie fra 2007 om dødelig vold mot kvinner i nære relasjoner.

Dessuten kommer man ikke utenom sjalusi og negative og fiendtlige følelser, som er utløser til flere av drapene. Ofte er det konflikter som eskalerer.

Jeg finner ikke noen nøyaktig statistikk på hvor mange drap som er begått i Norge i år. Men jeg blir ikke overrasket om det er rekord. Er straffen for drap alt for milde? Bør det innføres dødsstraff for drap?

Det er i hvertfall lite som tyder på at straffen skremmer potensielle gjerningsmenn nevneverdig-

Uansett hvor det skjer så er et drap et drap for mye-

FLERE DRAP I SVERIGE

En kvinnelig ansatt ved Örebros universitet er funnet drept og partert. En kollega er siktet for drapet. Kvinnen, som har vært savnet i nærmere to uker, ble funnet mandag. Politiet har begjært hennes 51 år gamle kollega varetektsfengslet i saken, noe tingretten i Örebro samtykket i tirsdag.

I Stockholm, Gøteborg og Malmø har man slitt med masse drap og tallene er stigene i alle de store byene.

Det er skremmende at det er kommet til det stadiet at drap er eneste løsning på konflikter. Sjalusi, utroskap, økonomi og barnefordelingsdiskusjoner. Det er mange årsaker til konflikter. Istadig flere tilfeller så blir drap ” løsningen “-

DRAP OG SELVDRAP

I de senere årene har man opplevd et økende antall drap, og selv drap der også barna er noen av ofrene. Hvor feigt er ikke det? Blir man så blendet av hat at man ikke tenker rasjonelt? Hva får mennesker til å ta med seg sine egne barn i døden? Hvilke situasjoner kommer man opp i der man kan bli så bunnløst fortvilet at man velger å ødelegge livene til de man er pliktig til å beskytte som en forelder. For det er du.

I det sekundet du blir en mor eller en far- så er barnet ditt ansvar fram til barnet er myndig-

Oftest er det menn som utfører slike handlinger.

Kan det være fordi at menn er dummere enn kvinner? Eller greier ikke noen menn å tenke rasjonelt når de kommer i svært pressede situasjoner? Her ble det veldig mange spørsmål. Og det er betimelig å spørre når man ser det antallet barn som blir drept av sine egne foreldre.

Barna er helt uskyldige og fortjener å leve opp- ikke tatt av dage av de som skal være klippen, tryggheten og kjærligheten til barnet.

INGEN PENGER TIL PSYKOLOGISK HELSEVERN

Drap, drap og atter drap

Helseminister Anne-Grete Strøm Erichsen. Har vi flere barn å miste i Norge? Pga psykisk syke foreldre?

Jeg mener politikerne her svikter barna som er drept, og de overser de barna som kommer til å bli drept av sine barn i framtiden. For det vil skje, også i Norge.

Her må politikerne komme med tiltak som kan forebygge konflikter, gi par gratis rådgivning og hjelp når det er barn involvert. Psykisk helsevern ligger med brukket rygg i Norge. Det er for få mennesker med kunnskap nok til å behandle psykisk syke mennesker.

Psykisk friske mennesker har verre for å drepe andre, enn de som sliter psykisk. Jeg er ingen lege, men dette er logisk. Hvorfor brukes det ikke mer penger på psykisk helsevern i Norge?

Hvorfor er norske politikere apatiske nikkedukker som ikke klarer å utrette helt enkle grep, som å gi langt mere penger til psykisk helsevern? For å unngå at en psykotisk far skal drepe seg selv og hele sin familie. Det har skjedd, og vil skje igjen et eller annet sted i Norge.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Noomi skal spille i nye Alien

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ojhGdRSkiUw[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2cAu9cur7qw[/youtube] Svenske Noomi Rapace har fått sitt internasjonale gjennombrudd i rollen som Lisbeth Salander i filmene etter Stieg Larssons...

Lukk