I hele natt har krimteknikere fra Oslo politidistrikt arbeidet i en bygård i Oslo sentrum for å sikre spor etter det som kan være et brutalt drap. Det ble gjort undersøkelser i tre etasjer, samt inngangspartiet, og åstedet blir betegnet som stort. Til tross for at det var syv minusgrader i natt, valgte krimteknikere å ha vinduet åpent mens de arbeidet i sentrum av hovedstaden.

– Liket bærer preg at det har ligget en stund. Vi vet ikke hvor lenge, men det dreier seg i hvert fall om noen uker, sier vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakta til VG Nett.

Har Oslo by blitt en farlig by å ferdes og bo i?

Politiet hadde flere av beboerne inne til avhør i natt, men klokken fire var alle dimittert. Ifølge Lande skal ingen være pågrepet.

Det drepes som aldri før i Norge og spesielt mye i Oslo- Er det et tøffere narko miljø? Eller det den kriminelle løpebane som har blitt hardere. Er et menneskeliv mindre verdt enn tidligere, eller er bare volden blitt så mye verre?

Det går snart ikke en helg uten at vi hører om drap. Et liv er ikke mye verdt for noen-

En kvinne ble i dag tidlig funnet død ved Tokerud skole på Stovner i Oslo. Hun skal ha blitt funnet av forbipasserende midt på skoleplassen i halv ni-tiden søndag morgen. Kvinnens identitet er ikke kjent. Det er uklart om det har skjedd noe kriminelt. Politiet ønsker ikke å opplyse om det er funnet synlige skader på kvinnens kropp. Dødsårsaken er foreløpig ukjent.

Hva får tilsynelatende friske og oppegående mennesker til å gå til det skritt, å drepe et annet menneske? Er det spenningen i å se om man kan utføre det? Er det påvirkningskraften fra brutale spill som får noen til å gjøre det » in real life»? Eller er det bare higen etter å gjøre noen vondt, uten å tenke ett sekund på konsekvensene som driver mennesker til brutale og tilfeldige drap? Mange spørsmål det ikke er lett å svare på. Mange spørsmål det helt sikkert finnes mange svar på, men som få kan forklare.

Som foreldre er det det absolutt verste som kan skje naturligvis. Å få beskjed om at en datter eller sønn er revet fra dem, i ofte umotiverte og brutale drap. Det skjer stadig oftere her i landet. Og jeg mener det er flere grunner til at vi ser en markant økning i tilfeldige brutale drap. Stadig mer brutale filmer og spill har en enorm påvirkningskraft på unge sinn som tar inntrykkene innover seg. Og higen etter å gjøre handlinger på film eller i spill- til virkelighet blir stadig sterkere.

* En krangel mellom fire menn resulterte i at to av dem ble knivstukket på Torshov i Oslo søndag morgen.

*  En mann ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med stikkskader i magen søndag morgen.Knivstikkingen skal ha skjedd i en oppgang på en adresse på Linderud i Oslo.

* Mens kameraten ligger på sofaen, blir et vindu knust. Inn kommer en mann som går rett inn på 22-åringens soverom. Der blir han slått ihjel.

Det kan virke som om det er en mentalitetsendring når det kommer til brutak vold. Drap har foregått i alle år, og kommer også til å fortsette dessverre. Men nå virker det som om det er helt ville tilstander og vi hører om drap oftere og oftere. Spesielt i Oslo- 

http://www.regjeringen.no/nb/dep/hod/pressesenter/pressemeldinger/2010/Gjennomgang-av-drap-i-Norge-i-perioden-2004-2009-.html

Voldssforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen, karakteriserer tallene som alvorlige.

– Det at en kvinne er så ubeskyttet i et forhold, er alarmerende og veldig alvorlig, sier Bjørnebekk til Nettavisen.

Bjørnebekk har analysert forskningen på vold og drap i nære relasjoner i flere år, og forteller at det synes å være mange likhetstrekk ved mennene som dreper.

– Mister kontrollen

 
– Gjerningsmennene har ofte hatt et stort behov for å kontrollere kvinnen, og når han ikke lenger kan det, dreper han henne, sier Bjørnebekk.

Dette viser blant annet en svensk studie fra 2007 om dødelig vold mot kvinner i nære relasjoner.

Dessuten kommer man ikke utenom sjalusi og negative og fiendtlige følelser, som er utløser til flere av drapene. Ofte er det konflikter som eskalerer.

Jeg finner ikke noen nøyaktig statistikk på hvor mange drap som er begått i Norge i år. Men jeg blir ikke overrasket om det er rekord. Er straffen for drap alt for milde? Bør det innføres dødsstraff for drap?

Det er i hvertfall lite som tyder på at straffen skremmer potensielle gjerningsmenn nevneverdig-

Uansett hvor det skjer så er et drap et drap for mye-

Er du i stand til å drepe?

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10027857

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10011679

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10041705

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Når nesten alt er flaut…

  På ungdomskolen når man er elev i 8. 9. og 10. klasse så er det nesten ingenting som ikke...

Kan du havne på gata?

  Det finnes faktisk hundrevis av unger uten fast bopel i Norge og de aller fleste bor i Oslo. Lokalpolitikerne...

Lukk