Menneskesinnet er kompliserte saker og man kan vel neppe gi gode svar hva som skjer i et sinn som velger å ta med seg andre i døden. Enten det er religiøse grunner, psykisk sykdom, depresjon eller av andre årsaker.

Dessverre skjer det fra tid til annen at foreldre velger å ta livet av sine barn, og seg selv i ettertid. Dessverre vil det også skje i framtiden, det kan umulig forhindres. Eneste mulighet for å forhindre drap og selvdrap, er å søke om hjelp i tide.

– Årsakene til at noen velger å ikke søke hjelp, men går til det verst tenkelige handlinger og utfører drap på andre også seg selv, er ofte flere. Noen ser ingen utvei på helvete de lever i, det kan være skilsmisse, samlivsbrudd, økonomisk betinget, arbeidsrelatert eller man kan være mentalt forstyrret der man ikke styrer sine egne handlinger.

For alle foreldre er det det absolutt verste mareritt, å miste sitt eget barn. Noen ganger skjer det umulige, foreldre velger å ta med seg sine egne barn i døden. Av forskjellige, men ofte helt uforståelige grunner.

rp_high_sp1c4cc1.jpg

Man kan drepe i affekt, eller planlegge et drap over tid, et såkalt forsettlig-drap, der man bevisst dreper med vilje. Nesten alltid er det en personlig tragedie som ligger bak et drap.

– Heldigvis er det lange fengselsstraffer for de som blir tatt og dømt for drap i Norge. Det skulle bare mangle, å ta et annet menneskes liv er utvilsomt den aller verste forbrytelse man kan gjøre. Mange steder i verden er ikke et liv like mye verdt, dessverre.

– Man kan risikere å bli drept for bagateller i Mexico, Iran, Irak, Afghanistan, Nord Korea og i en rekke land i Afrika der lover og regler ikke betyr noe som helst. Lovløse tilstander der de med flest våpen har mest makt- finnes over alt. Det går også utover de svakeste som ikke har noe å forsvare seg med.

I Norge har vi all grunn til å stole på rettsvesenet, vi vet at loven holder de fleste av oss for god til å gå rundt å drepe andre. Konsekvensene vil bli så store at vi velger heller andre løsninger på problemene enn å drepe hverandre.

Til tross for de harde straffene for å bli dømt for drap, er det fortsatt altså en rekke nordmenn som har drept- og vil drepe igjen. Til og med våre egne barn.

Kan dette forhindres? Kan antallet drap og selvdrap forhindres på noen måte? Nesten 600 mennesker tok sitt eget liv i 2014. Noen av disse tok også med seg andre i døden. Hvordan kan man vite hvem som er i stand til å drepe? Kan man finne ut hvem neste offer er? Neppe.

Kunne du komme i en slik situasjon noen gang? At du ble drapsmann? 

Et meget viktig og vanskelig tema, som bør belyses av myndighetene og fagpersonell som sammen bør komme fram til svar. Svar som kan forhindre tragedier som drap og selvdrap, på mennesker som trenger kyndig medisinsk hjelp.

Å ta sitt eget liv løser ingen problemer, det skaper bare nye, itillegg til stor smerte hos de som sitter igjen med mange ubesvarte svar. Uansett hvor fortvilet en situasjon kan bli, finnes det løs i mørket. Alltid.

Søk hjelp i tide!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kampen om Tungtvannet!

Dette blogginnlegget er skrevet av Knut Sparhell Vi er bare heldig som får dele. Tungtvann Søndag 4. januar starter. på...

Marit Bjørgen med perfekt start i Tour de Ski

Hele Norges store ski-stjerne, dronninga Marit Bjørgen har vunnet det som vinnes kan i skisporet, bare ikke Tour de Ski....

Lukk