Drap på drap i Sverige i 2013. Brutal vold, med døden som resultat øker i omfang i Sverige. I 2013 er det allerede fler drap enn på lang tid i Sverige.

Hva som er årsaken til drapsbølgen i Sverige er et komplisert spørsmål som få kan svare sikkert på.

* To brødre på 32 og 28 år er mistenkt for drap og medvirkning til drap, etter at politiet i går fant en 13 år gammel jente drept en leilighet i en boligblokk i Täby nord for Stockholm.

* En 19 år gamle kvinnen lå såret i et hus på landet i Fellingsbro i Arboga-trakten øst for Örebro. Da de kom til stedet, fant de også en død 24 år gammel mann.

Like etterpå ble den andre drepte, en 23 år gammel mann, funnet i en leilighet i Arboga, opplyser informasjonssjef Mats Nylén ved politiet i Örebro. Nå skal en tredje mann være funnet drept i samme sak.

Det er også et tegn i tiden at den mer brutale volden øker i omfang i Norden.

Drap på drap i Sverige i 2013
Foto: Aftonbladet.se

* To svenske menn og en norsk kvinne (46) blir fremstilt for varetektsfengsling som følge av at en 51 år gammel mann ble funnet død i Säffle i Sverige.

Drap på drap i Sverige i 2013.

Mannen skal ha dødd etter omfattende vold mot hodet, og de tre personene er siktet for drap. I tillegg ble en kvinne og et barn funnet i Arboga, kvinnen skal etter all sannsynlighet ha blitt drept

* En 16 år gammel gutt er siktet for å drept sin søster på 19 år i Landskrona i Sverige, dette drapet skjedde i april.

Her er det ramset opp noen få av alle drap i Sverige i 2012 og noen er allerede for 2013. Hva er det som skjer i Sverige?

Man har massedrapene i Malmø friskt i minne, og drapene fortsetter spredt utover landet, både i by og på bygd blir det erklært drepte mennesker.

Det er velfungerende lokalsamfunn med gode rammer for befolkningen i Norge og i Sverige.

– Men risikofaktorene for vold og drap er ikke like godt fjerna på individ- og familienivå. Det er god kontroll på familievold i Norge og gode systemer for å nå ut til risiko-personer og familier, men vi har ikke forebygget nok hos personer som kommer fra for eksempel konfliktsland.

Der forskjellene er store, personer som kanskje er vant med at konflikt løses med vold, sier Voldsforsker, Ragnhild Bjørnebekk til Dagbladet.

En kvinne ble drept i Fredrikstad, det er det tredje drapet i Norge i år. Allikevel er Norge blant de landene i verden med færrest drap pr år. Sverige kan dessverre komme langt ned på denne listen.

Har terskelen for å ta et annet menneskes liv blitt lavere?

Alt tyder på at det svenske samfunnet har mye å jobbe med i tiden som kommer, man har inntrykk av at man bare sitter å venter på et nytt drap, et eller annet sted i Sverige.

Det må være en forferdelig påkjenning for politi og de ledende politikere i landet.

Kilde Dagbladet.se

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Christer Falck- Norges frekkeste mann?

Norges riksklyse nr 1. Han som sov seg til seier i den første Robinson-sesongen  på TV3 du vet, han med...

Paris Hilton til Paradise Hotel Norge!

Er du hekta på "Paradise Hotel?" Da er du ikke alene og du har ikke lenge igjen å vente heller. ...

Lukk