Drikk med måte for barnas skyld. Nordmenn er kjente for å være et fornuftig, arbeidsomt og traust folkeslag. Vi er godt likt overalt, kanskje bortsett fra i Sverige. Og helt siden jeg begynte å smake på det sterke- og det begynner å bli lenge siden-  så har vi nordmenn hatt helgen som et fristed der vi kan virkelig skeie ut og drikke oss sånn passe dritings så vi kommer oss hjem noenlunde hel.

Ikke alle gjør det heller dessverre.

I syden er også nordmenn velkjent for å gå på fylla, der tar vi den som oftest helt ut om vi er gammel eller ung, dame eller fant. Asså hva er det med Ola og Kari? Hvorfor er det sånn i Norge?

En teori er vel prisene på alt med alkohol i, det er vel ca 80% avgifter på nesten alt! Og i Sverige ca halv pris. Men er det alene nok til at i helgene -og spesielt om sommeren- så er de fleste større byer i Norge smekkfulle av mer eller mindre dritings ungdom? Jeg bare spør jeg!

Drikk med måte for barnas skyld

Hvor er foreldrene til disse ungdommene? Vet de ikke hva som foregår? Ganske mange av disse ungdommene har ikke kjøpt spriten selv, for å si det enkelt, og det må være mennesker som bevisst kjøper til mindreårige.

DRIT I DET!! Gjør man det, og det skjer noe drastisk med vedkommende som inntar alkoholen så er man direkte medskyldig!

Drikk med måte for barnas skyld.

Jeg nyter mitt glass vin med stor glede, og tar mer enn gjerne noen øl når det skal serves grillmat eller annet snadder. Men det er langt derifra til å ligge på tannkjøttet i sentrum, uten mulighet for å svare på hvor jeg bor!

Bruk helgen til å ta deg en fest, men stopp i tide, og ser du noen som burde vært hjemme, eller trenger hjelp på andre måter så ta kontakt med natteravner eller politi. Eller kjør vedkommende hjem om du er edru selv. Nestekjærlighet er ihvertfall gratis.

Og tenk på at ungene legger merke til den minste antydning til beruselse fra foreldrenes side, og det skaper en angst og en utrygghet som kan sette arr på en barnesjel som varer livet ut.

Tenk over hvor mye du drikker om det er barn til stede.

Spesielt julaften kan bli en ubehagelig tid for barna- om foreldrene drikker for mye- Julehøytiden er kanskje først og fremst barnas høytid.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hanne Sørvaag en frisk pust i MGP

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Yt6YSx8k66M[/youtube]   For en flott opptreden, for ei låt, og for ei dame! Dette kan gå så langt som helst,...

En Hedersmann har gått bort

Ole Kopreitan er gått bort, 73 år gammle. Alle som har vært på Karl Johan i Oslo har helt sikkert...

Lukk