Du blir aldri bra nok. Tenk så enkelt livet ditt hadde blitt, om du maktet å senke kravene til deg selv? Tenk hvor godt du kunne ha det – om målsetningene ble halvert og du aksepterte kroppen og utseende ditt som det er, akkurat nå.

Barn helt ned i 8 års alder, kommer hjem til mor og sier de vil slanke seg. Da er det ikke vanskelig å forstå at det er noe fryktelig galt der ute. Barn skal ikke slankes, de skal ha fokus på lek og læring. Ikke kropp. Ungdommer burde ha fokus på det samme, men akkurat i tenårene, er kropp noe av det som er viktigst. Både sin egen og andres. Sex og læring om nytelse og jakten på orgasmen er åpenbare temaer når man er i starten på voksenlivet.

Lest? Hæ?! Er du ikke vellykket sier du? 

Du blir aldri bra nok …

Du blir aldri bra nok ...

Nettopp derfor burde fokuset på kropp, hvordan man aller helst burde se ut og jakten på det perfekte, legges til side – og heller lære seg og nyte, uansett hvordan man ser ut. Jenter og gutter, kvinner og menn, unge og gamle ser da forskjellige ut. Alle har det til felles at de har en helt unik kropp, helt forskjellig fra alle andre. Du er jo mer enn bra nok – akkurat slik du ser ut i dag. Tenk om du kunne lære deg den setningen og tro på den. Da ville mange brikker ha falt på plass.

Krevende skole, masete foreldre, tunge treninger og klær som ikke passer. Livet kan være tøft og vanskelig. Life is a bitch and then you die. Slik behøver det ikke være, fordi du har valget selv. Det er opp til deg selv hvordan hverdagen skal være. Må du på død og liv trene fire ganger per uke, må du på musikk øvelse og gjøre to timer med lekser på samme dag? Sannsynligvis er dine strenge krav til deg selv, unødvendig harde. Du kunne fått det litt bedre med deg selv, med et lavere tempo og ikke ta alle oppgaver så bokstavlig.

Lest? Storebarns foreldres bekymring – en evig pine?  

Selv de største utfordringer og problemer som du ikke ser noen løsning på i dag, kan være en bagatell du ler av om noen måneder eller år. Sett ting i perspektiv og spør deg selv når ting blir håpløst: «Er det egentlig så farlig?»

Norske ungdommer i 2017, i det 21. århundre har neppe vært bedre, mer pliktoppfyllende, samtidig så nervøse og fulle av angst at selvmord er en tanke mange leker med. Ofte. Press utenfra, om alt fra kropp til utdanning – kan bli for mye for mange unge. Slik behøver det ikke være. Du er bra nok, det går bra om du senker skuldrene en smule og pust med magen. La tiden jobbe for deg, ikke mot deg.

Selvmord er aldri løsningen for noe som helst, men starten på voldsomme påkjenninger og stor sorg for de som står deg nærmest. Om du skjenker en tanke til alle du vet bryr seg om deg – kan det være med på å få deg til å tenke annerledes.

Du ER bra nok du. Både i dag og i morgen.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Modellen Thale vil vinne Farmen 2017

Thale Myhre er 24 år og fra Oslo, er modell og servitør, en jævel på å flørte, og har sin...

Nye regler for Deadline Day i Premier League!

Nye regler for Deadline Day i Premier League! Endelig er det en sammenheng mellom overgangsvinduet og den faktiske sesongen for...

Lukk