Om du velger Høyre eller Venstre, Sentrum eller Rødt, Arbeiderpartiet eller om du mener Venstre og dyktige Trine Skei Grande fortjener din stemme – så bør du uansett velge deg din favoritt, og stemme på denne.

Bare da kan du også påvirke ditt lokalsamfunn.

Velger du å la være å bruke din stemmerett, er det automatisk andre som bestemmer din framtid, i din by i din kommune. Hvorfor skulle det være smart?

Du som er ung, vet kanskje lite om politikk, og hvilke parti som står for hva, og hvorfor. Det er det ditt ansvar å finne ut av, men det er slående enkelt. Har du fylt 18 år i år, har du også stemmerett. Og din stemme kan være med på å bli viktig der du bor.

Her er noen eksempler:

Men du har kanskje ikke tid, eller kanskje ikke politikk interesserer deg. Vel, du er ikke alene om det, men da bør du lese videre.

 

PM Solberg signs Golden Book

Martin Schulz via Compfight

For det første, du kan stemme allerede i dag, og helt fram til valgdagen som er mandag 14. september. Da forhåndstemmer du, når det passer deg selv. Les i lokalavisa der du bor, eller på nettet for den kommunen du bor.

Så var det interessen. Hva koster bussen, fergen eller toget der du bor? Når stenger serveringen på din favoritt pub, og er det fortsatt ikke vann i bassenget på skolen der barna dine går? Ingen ballbinge, ingen kino eller for få idrettshaller? Det er noe av det som bør oppta deg.

Og det er dette politikerne avgjør, for eller i mot, der du bor.

Les deg fram til ditt favorittparti som tar dine saker på alvor, og som ligner mest på å ta deg på alvor. Det viktigste du foretar deg i september 2015, er å bruke din rett til å avgi din politiske stemme, for din egen skyld.

I 2017, om to år, er det stortingsvalg. Da er det også viktig å stemme. da avgjøres hvilke(t) parti som skal styre Norge inn i framtiden. En framtid som ser alt annet enn rolig ut – om vi ser hvilken utvikling det er i det moderne Europa i det 21. århundre.

Vi kjenner til diktatur med korrupsjon og vold mot sivilbefolkningen, der skakkjørte nasjoner skremmer vekk opposisjonen med alle midler. Som f.eks i Russland, som et grelt eksempel. Vi har det så mye bedre enn de aller fleste her i landet.

Nettopp derfor er det så viktig å fortsette med å fremme vårt frie demokrati, ved å stemme politisk, selve grunnmuren i det frie samfunnet vi ønsker å ha i all framtid.

Stem, stem, stem!

Godt valg!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tenåringsmødre tenner unge menn…

- De fleste kjenner til betegnelsen MILF, Fritt oversatt betyr det "en mor (eller moden) kvinne man kunne "sett råd...

Manchester United har sløst vekk mest penger i Premier League!

På de tre siste sesongene har Manchester United, under det siste året til Sir Alex Ferguson, så under David Moyes...

Lukk