Dessverre finnes det mange kreative måter å lure til seg penger fra intetanende nordmenn som deg og meg. Vi er kanskje litt naive og har lett for å tro det beste om de fleste. Det bør vi nok slutte med, først som sist. 

– Du hører rosenrøde fortellinger om venner, bekjente, kolleger og til og med egne familiemedlemmer som treffer den rette på nett. Kanskje det er veien å gå tenker du. Å lage en profil som kan fortelle verden om hvor fantastisk du er, hvor flink du er på kjøkkenet og hvilket kjæreste-emne du egentlig er.

Klokt tenkt. Du er jo flott på alle måter. En nett-date kan være det som faktisk endrer livet ditt for alltid.

Så treffer du kanskje den rette raskere enn du trodde var mulig, alt virker perfekt, du slutter å spise, du sover nesten ikke. Forelskelsens rus er i ferd med å ta helt overhånd. Nok til at den også gjør deg blind. Blind for sunn fornuft, blind for kritiske og selvstendige tanker.

Er det for godt til å være sant, er det nettopp det. Du er i ferd med å bli lurt, Big Time.

Cyber crime

Angus Kingston via Compfight

– Den personen du skriver med på nettet, som forteller alt du vil høre og som passer perfekt til din profil; er ikke den personen som du ser for deg. Det er en kvinne eller en mann, som har gjort dette mange ganger før, som har lurt naive nordmenn for mange tusen kroner.

Du har allerede sendt litt penger ikke sant?

– Til flybillett, til andre ting som vedkommende trengte hjelp med. Mulig det er en mager trøst, men du er ikke alene. Hundrevis, ja, kanskje tusenvis av nordmenn går på «kjærlighetens-limpinne» hvert eneste år. Du vil så gjerne håpe og tro at du endelig skal finne den store kjærligheten, som du fortjener herfra til månen. Men så gjør håpet deg litt naiv, og blind for de kritiske stemmene som sier. «Hold an, er dette riktig»?

Andre lar seg lure av «venner» som låner penger, eller andre som ønsker å få deg med på et investeringsprosjekt som høres smart og lovlig ut. Raske penger tjent tror du kanskje. Du blir sannsynligvis lurt.

Noen velger å tro på e-poster som kommer på engelsk, som lover gull, grønne skoger og evig rikdom. Slett den mailen, snarest. Ingen kaster penger etter deg, det vil aldri skje!

-Nordmenn er rike, sammenlignet med de aller fleste andre på kloden. Det er det veldig mange som vet. Når det itillegg blir kjent at vi her oppe i isøde er litt naive og tror på julenissen, bare det blir sagt mange nok at han finnes, så er vi også lette offer for økonomisk kriminalitet, den ene eller andre veien.

DU kan utvilsomt finne kjærligheten via internett, det er sant som mange sier- det er fullt mulig for de aller fleste. Bare husk å være årvåken så snart tema penger kommer på banen. Da bør alle dine mentale «varsellamper» lyse, på en gang.

Det smarteste du kan gjøre, om du mener du har funnet den rette mht profil, alder og resten som skal være på plass, møt vedkommende ansikt til ansikt; så snart som mulig. På den måten vil du få en magefølelse på om dette er et ærlig menneske som vil det samme som deg.

Dine verdier er i fare hver eneste dag. Ikke stol på andre enn de du faktisk kjenner godt. Bruk sunn-fornuft i hverdagen og i møte med mennesker, det være seg på nett eller ellers.

Lykke til!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sexy Britney Spears med vårens nye undertøykolleksjon

Smellvakre Britney Spears har rukket å bli 33 år, men jobber mer enn på mange år. Artisten som tjener enorme...

Skoleveske til 9000 kr er helt ok!

Skoleveske til 9000 kr er helt ok! Men kun om du har spart opp pengene selv og kjøpt vesken for...

Lukk