Når det blir mye folk rundt deg, du er stresset og kanskje litt svett, da kan du føle ubehaget og angsten slik “Elling” har det konstant, angst og nervøsitet. Du svetter oppover og vil helst bare komme vekk. 

– Mange nordmenn har sosial angst og det kan for noen være alvorlig nok og få store konsekvenser for det sosiale livet. Som oftest er det svært lite å være redd for, eller ha angst for, men det blir like dumt å si det til en som sliter, som å si til en alkoholiker at det kan være skadelig å drikke for mye.

I sommer skal du som forelder gjøre alle til lags slik at de som betyr mest for deg, opplever en fin sommer og alt det innebærer med reise, utflukter og nye opplevelser. Ofte er det nettopp på en slik  reise man får et angstanfall eller kjenner på “Elling”- følelsen første gang.

– Man opplever angstanfallet som svært ubehagelig med kvalme, svette, svimmelhet, munntørrhet og angst. Har man mistanke om eller symptomer som ligner på dette som her er beskrevet, bør man ta kontakt med fastlegen før man drar på lengre turer for å få en sjekk.

– Engstelse for hva som kan skje med sine nærmeste i nye og stressende situasjoner kan være med på å starte angsten som til slutt ender med et anfall. Ofte om man har småbarn som egentlig tåler langt mer enn mange bekymrede foreldre velger å tro.

Ihvertfall om de får nok mat, drikke og søvn.

– Livet kan i noen perioder bli vanskeligere enn vi kan takle, av mange forskjellige årsaker.

Psykiske lidelser ser til å være langt mer utbredt nå enn for bare få år siden. Mulig det ikke er slik, men det er kommet mer fram i lyset, for den som blir syk er det veldig bra. Å søke hjelp i tide er helt avgjørende for å bli frisk.

. Vi har nok litt av “Elling” i oss noen og enhver. Vi bekymrer oss ofte for ting vi ikke kan gjøre stort med. Våre anbefalinger må være at man er åpen om det til sine nærmeste, slik at noen vet hva som skjer, hvis du skulle bli syk på reisen.

Ikke bli sittende hjemme fordi du frykter hva verden har å by på. Ønske om opplevelser bør være sterkere enn frykten som ender med at du ikke går ut av huset.

Lykke til og gode reise!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Svakere krone gir deg dyrere utenlandsreise

Oljeprisen går rett til himmels og den norske krona taper seg i verdi for hver time som går. Det gir...

Lukk