Her er min anbefaling:

 

Ingen festdag uten en skikkelig bløtkake! Denne er fylt med vaniljekrem og jordbærsyltetøy, og kaken kan gjerne pyntes kvelden før nasjonaldagen.

12 biter

SUKKERBRØD:

4 egg

150 g sukker

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

VANILJEKREM:

1 egg

2½ ss sukker

2 ss potetmel

4 dl melk

1 ts smør

1 vaniljestang, delt i to på langs

1 ts vaniljesukker

FYLL:

6 dl pisket krem

2 dl rørte jordbær eller jordbær-

syltetøy

Litt melk til dynking av sukkerbrødet

PYNT:

Rips

blåbær

Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt springform, 24 cm i diameter, ved 160° i ca. 45 min.

Bland alt til vaniljekremen, unntatt vaniljesukkeret, og la det tykne på svak varme. Rør til kremen er kald, og smak til med vaniljesukker.

Del sukkerbrødet i tre og dynk hver del med litt melk. Legg det ene laget på kakefatet, og smør på syltetøy og et lag krem. Legg på det andre laget og smør på vaniljekrem og et lag krem. Legg på det siste laget og smør krem rundt hele kaken. Pynt kaken som du selv ønsker. Her har vi brukt rips og blåbær for å lage det norske flagget.

Lykke til!

Kilde: Hjemmet.no

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt? Det stemmer i så fall godt med årstiden

Menn er stort sett kåte døgnet rundt påstås det fra mange hold? Men stemmer det egentlig? Sannsynligvis ikke. Menn har...

Norges beste lokalavis slår et slag for bloggerne

Nå kan du som blogger bruke Norges beste lokalavis, Fredrikstad Blad som din talerstol. http://www.f-b.no/ er Østfolds største avis, og blant de...

Lukk