Du har vel ikke tenkt å gifte deg?! Sommeren er ofte  den tid på året der mange par velger å gå til alters for å gjøre seg fet. Fet på hverandres kjærlighet. Vel, det er så mange grunner til å la være at det man bør snart sette opp en rød varseltrekant utenfor kirken, eller Rådhuset for de som ikke tror. 

Bare prislappen alene bør skremme vannet av de fleste. Opp mot 100.000 kroner kan bli prislappen for et helt originalt bryllup.

Forelskelsens rus gir seg etterhvert, da kommer hverdagen, og da kan også utfordringene komme løpende. Har man bodd sammen en tid før man velger å gifte seg- vet man litt på forhånd hva man går til, det er allikevel ingen garanti for at det går bra. Man skal være villig til å gi like mye som man forlanger for å få ting til å gå smertefritt. Det er det ikke alle som er villig til å gjøre.

Monogami, å holde seg til en partner livet ut er nok ikke så enkelt som det høres ut. Utroskap, økonomiske utfordringer og hvor på majonestuben man skal klemme, det er litt av hvert å henge seg opp i som kan bli til et så stort problem at man velger å gå.

Du har vel ikke tenkt å gifte deg?!

Inngåtte ekteskap, skilsmisser og separasjonar
 2012Endringer i prosent
2011 – 20122007 – 20122003 – 2012
Inngåtte ekteskap24 3465,23,78,9
Skilsmisser9 929-2,7-3,4-7,7
Separasjoner11 094-1,3-2,8-13,1
 
 

– Nå skal det sies at man skal ta noen sjanser her i livet, og da kan det å gifte seg lett sammenlignes med risiko-sport på høyeste nivå. Om man ikke gifter seg- og heller ikke bor sammen, kan man faktisk være i et funksjonelt forhold over lang tid. Mange velger å ikke flytte sammen, nettopp for å gi hverandre litt pusterom. Er man uten felles barn kan det fungere.

Du har vel ikke tenkt å gifte deg?!

I følge Statistisksentralbyrå så var det nær 10.000 skilsmisser i 2012. Det er mange familiemedlemmer som lider av en slik statistikk. Ingen barn ønsker at foreldrene skal skille seg. Lever man sammen uten gnist, og mye krangling- går dette fort utover tredjepart som ofte er uskyldige barn. Da bør man finne en løsning, enten ved å gå fra hverandre eller søke profesjonell hjelp.

Er man glad i hverandre, og ønsker å forbli i forholdet kan en samtale eller to med familievernkontoret være til stor hjelp.

Her er noen punkter som kan være til hjelp om du sliter i ditt forhold.

  • Før du tolker partnerens budskap eller handlinger negativt, – spør hva hun eller han egentlig tenkte eller mente.
  • Ikke forvent at din kjære kan lese tankene dine, men fortell hva du tenker, føler, ønsker og har behov for.
  • Unngå anklager.
  • Bruk «jeg-budskap» i stedet for å sette negative «merkelapper» på partneren, som: «- Du er alltid så…» og så videre, kan du for eksempel si: «- Når du sier/gjør sånn, føler jeg….»
  • Ikke si ting som er ment for å såre. Vi kan alle komme i skade for uforvarende å såre vår partner. Noe annet er med overlegg å si ting som vi vet vil såre ham eller henne. Dette fører aldri noe godt med seg.
  • Trekk pusten dypt og tell til ti. Et gammelt, men godt råd. Forsøk så å vurdere hva som er smart å gjøre videre. Er det å fare opp i irritasjon/sinne, – eller kan du håndtere situasjonen på en annen måte?
  • Respekt, tillit og kjærlighet er bærebjelker som bør være på plass i et hvert forhold for at det skal fungere.

Ikke la andre bestemme hva du skal gjøre med ditt liv- ønsker du å gifte deg så skal du gjøre det, men ikke kom til meg etterpå å si at du ikke ble advart!

Kilde: SSB

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sommerferien er for alle- ikke alle kan reise på ferie…

Selv i en velferdsstat som Norge finnes det fattigdom – både blant voksne og barn. Som så ofte ellers er...

I sommer kommer du til å drikke for mye alkohol!

Nordmenn og sommerferie er dessverre forent med alkohol, for mye alkohol for mange. Uansett hvor sommerferien avvikles, så skal det...

Lukk