Uansett hvor du skal i sommer så må du regne med lange køer. På konserter og festivaler, i butikken, på Systembolaget, på apoteket, på veiene og hos legen. Kø, kø og atter kø. For oss med liten eller ingen tålmodighet så er dette en utfordring. 

Ved å planlegge din utfart så kan du unngå de verste køene.

Skal du på ferie er det en mulighet å kjøre på natten, det er langt mindre varmt, og det er mindre trafikk.

Er du tidlig ute når du skal på forskjellige festivaler, så er det håp om at du slipper kø. Ikke tidlig ute som i minutter, men et par timer før det åpner- da er du trygg på de fleste arrangement.

På apoteket og i butikken så ser det dumt ut å stå utenfor lenge før det åpner. Er du allikevel på plass når det åpner så slipper du den verste køen, er det mot formodning kø, så trekk en kølapp, gjør andre innkjøp og gå heller tilbake senere.

Hos legen er det ikke lett å måtte unngå å vente noe. Det smarteste du kan gjøre er å ha legetimen så tidlig på dagen som mulig. Har du time kl 0800 så kan ikke legen rekke å utsette din time særlig lenge, om han ikke gjør det bevisst. Det gjør han ikke da tid er penger også for legen.

I Sverige, utenfor Systembolaget, spesielt i Strømstad er det ofte kø. Her kan det faktisk være smart å komme 30 min før stengetid. Innen den tid har de fleste fått gjort unna sin handel, og du kan gå rett til kassen uten nevneverdig kø.

Hvor du skal på ferie avgjør litt om hvordan du må oppleve kø. Skal du til Syden så blir det kø på flyplassen, her også lønner det seg alltid å være tidlig ute. Når du skal hente kofferten din, så er det nok en gang kø.

Om du klarer å smøre deg med litt tålmodighet, og i tillegg planlegger dine gjøremål, så kan du unngå de verste køene.

I butikken tror du ofte at du har valgt den rette køen som går raskest unna, for så å være vitne til at du kommer sist av de du kan måle deg med, du har tatt feil kø, igjen.

Kjenner du deg igjen?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bare de som våger å satse- kan klare å vinne mye…

Er du en våghals og liker å ta sjanser, lever du et langt mer spennende liv enn alle de som...

Sliter du med økonomien? Da er du skyld i det selv!

Uansett hvilken inntekt du har, legger du ikke av penger til uforutsette ting, så vil du før eller siden bli...

Lukk