Du er et unikt vesen. Du er deg, og ingen i hele verden er helt lik. Noen få er ganske lik, det er dine søsken og kanskje dine barn har noe likhetstrekk. I utgangspunktet er du den eneste av akkurat ditt slag. 

Du kan bli hva du vil, du må selvsagt ha en viss iver til å bli det du ønsker mest av alt. Selvsagt er det visse forutsetninger.

Du kan f.eks ikke bli raskest i verden i et kommende OL om du ikke er aktiv eller har passert 45 år. Det er visse kriterier som må ligge til grunn for hva du skal kunne utrette i ditt liv. Jo yngre du er, jo større forutsetninger har du til å lykkes.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UGjgvHKKrEc[/youtube]

Er du svært opptatt av å spille piano når du er 4 år, og du liker det godt, øver masse og fortsetter med det til du er voksen, så er du rimelig habil på piano når du skal forsørge deg selv.

Med de riktige genene, forståelsen av faget, og i tillegg øver riktig så ligger mye til rette for at du kan bli svært god. Etter hvert kanskje best i verden.

Innstillingen til hva du gjør har mye å si for å lykkes. Hvordan du gjør det er opp til deg. Kun ved å være mentalt sterk til å tåle knallhard konkurranse fra andre som ønsker å lykkes, vinner du kanskje.

Ved å være best trent, best fysisk og psykisk og i tillegg ha et talent for det du gjør kan du nå dine mål.

Hele Norges Marit Bjørgen trener masse gjennom store deler av året. Hun er best i verden på sitt felt. Hun sier selv at hun har gode gener, og en steierevne som gjør at hun kan ta seg ut i både konkurranse og i trening.

Marit Bjørgen er best på ski fordi hun vil det nok. Hun er mentalt sterkere enn de aller fleste, hun er kanskje også best trent og i tillegg villig til å forsake det meste som har med venner og et sosialt liv å gjøre.

Mange millioner, ja kanskje så mange som en milliard mennesker er glad i å spille fotball. Verdens største idrett.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SUWYKNLqVKE[/youtube]

En spiller er bedre enn alle andre. Han er best i verden, og vet det. Ingen er i nærheten av å være like god heller. Han heter Lionel Messi. Han er fra Argentina og spiller for Barcelona i La Liga, den spanske toppserien. Messi gjør det umulige mulig.

Lionel Messi er den beste fotballspilleren i verden og vil være det så lenge han er aktiv. Punktum.

– Du som er ung og liker fotball eller annen idrett bør se på videoer Lionel Messi så sant du får en mulighet. Her er det svært mye å lære. Når videoen er ferdig så må du ta med deg ballen og gå ut å øve.

Liker du heller å hoppe på ski, så bør de se på video av de beste i verden. Gå ut i bakken og å hopp alt du kan, nettopp slik ditt hopp-idol gjorde det på film.

Ole Gunnar Solskjær er verdt å nevne i en slik sammenheng. Han er oppvokst i Karihola i Kristiansund. Der trente han ofte lenge etter at treningene med Clausenenga var ferdig.

Han sparket ballen i en murvegg i en time med høyre ben, så en time med venstre ben. Alltid tok han i mot ballen med motsatt ben enn det han sparket med, så sant det lot seg gjøre.

Ole Gunnar har hatt en eventyrlig karriere i en av verdens største fotballklubber og vil få en fantastisk trener karriere som han er i fullgang med. Solskjær er en av de viktigste forbildene vi har i Norge.

Han ble ikke best i verden, men han ble kanskje den mest kjente nordmann gjennom tidene fordi han ville bli god, han ville bli best.

Det kan du også. Om du bare vil.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nordmann vant 7,3 millioner Euro på Betson

Regner man om summen i norske kroner så blir det hele 54,4 millioner kroner. Den tredje største nettspillgevinsten noensinne.  -...

Prinsesse Madde endelig lykkelig med sin Chris?

Det flotte paret så unektelig lykkelig ut når de stod fram og publiserte sin forlovelse. Nå blir det igjen kongelig...

Lukk