Du kan dø på norske veier i sommer! Enda en ny, skremmende og uvirkelig ulykkeshelg på norske veier er over. Neste helg vil nye mennesker bli drept på norske veier dessverre.

Årsaken er for høy fart, dårlige veier, kombinert med stress og manglende avpassing til trafikkbilde og kjøreforhold. 

Er det din tur neste helg?

Ulykker skjer. Også om man tar de aller fleste forhåndsregler. Det er dessverre endel av livet og slik samfunnet er i dag. Vi kan ikke garantere for morgendagen, og jo mer du ferdes i trafikken enten i Norge eller i utlandet, jo større er sjansen for en ulykke viser all statistikk.

Sommeren er synonymt med ulykker. Flere er ute, flere kjører på veiene og farten øker med temperaturen.

En 29 år gammel mann døde etter skadene han fikk etter møte med en tankbil på E 134 ved Seljord. I Volda på Sunnmøre ble fire personer skadd, tre av disse alvorlig i en ulykke samme dag.

På fylkesvei 236 kjørte en bilfører av veien og ble hentet av luftambulanse. Livet henger i en tynn tråd,  to andre personer i samme bil ble kjørt til sykehus også dette samme dag.

Du kan dø på norske veier i sommer!

I Larvik ble to unge menn skadd i en utforkjøring, samtidig fortsatt på samme dag, ble en kvinne og en mann hardt skadet i Steinkjer sentrum.

Det er bare tilfeldigheter som gjør om du overlever en frontkollisjon eller ikke. Om du bruker bilbelte og hvor høy fart kjøretøyet har ved sammenstøtet er åpenbart helt avgjørende for om du overlever eller ikke.

Du tror kanskje at ulykker rammer andre enn deg selv, fordi du er en god sjåfør og aldri tar sjanser? Vel, så lenge du er på en bilvei der biler ferdes, så er du per definisjon i en viss livsfare til bilturen er over.

Du kan aldri vite hvem som kommer rundt neste sving. Du har selv ansvaret for å avpasse farten der du ferdes, allikevel kan du dø i løpet av et øyeblikk pga andres adferd i trafikken.

Samfunnet har kalkulert med et visst antall drepte hvert år i trafikken. Du kan bli den neste om du ikke er på vakt.

Ikke bli en av mange i en dyster statistikk som ender som en liten parentes i en notis den lokale avisa, som nesten ingen leser lengre. Du er unik og svært verdifull for veldig mange.

Ha livet ditt kjært slik at du kan oppleve en ny vår og en ny sommer sammen med de du er glad i.

Vær så snill, ikke dø på en norsk vei i sommer.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Alkohol – vin den nye kaffen?

Alkohol – vin den nye kaffen? Drikker du for mye alkohol? Du drikker kanskje mer enn du gjorde tidligere. I...

Lukk