Du er et unikt vesen. Du er deg, og ingen i hele verden er helt lik. Noen få er ganske lik, det er dine søsken og kanskje dine barn har noe likhetstrekk. I utgangspunktet er du den eneste av akkurat ditt slag.

Du kan bli hva du vil, du må selvsagt ha en viss iver til å bli det du ønsker mest av alt. Selvsagt er det visse forutsetninger.

Du kan f.eks ikke bli raskest i verden i et kommende OL om du ikke er aktiv eller har passert 45 år. Det er visse kriterier som må ligge til grunn for hva du skal kunne utrette i ditt liv. Jo yngre du er, jo større forutsetninger har du til å lykkes.

Er du svært opptatt av å spille piano når du er 4 år, og du liker det godt, øver masse og fortsetter med det til du er voksen, så er du rimelig habil på piano når du skal forsørge deg selv.

rp_ron.jeremy.jpg


Med de riktige genene, forståelsen av faget, og i tillegg øver riktig så ligger mye til rette for at du kan bli svært god. Etter hvert kanskje best i verden.

Innstillingen til hva du gjør har mye å si for å lykkes. Hvordan du gjør det er opp til deg. Kun ved å være mentalt sterk til å tåle knallhard konkurranse fra andre som ønsker å lykkes, vinner du kanskje.

Ved å være best trent, best fysisk og psykisk og i tillegg ha et talent for det du gjør kan du nå dine mål.

Hele Norges Marit Bjørgen trener masse gjennom store deler av året. Hun er best i verden på sitt felt. Hun sier selv at hun har gode gener, og en steierevne som gjør at hun kan ta seg ut i både konkurranse og i trening.

Marit Bjørgen er best på ski fordi hun vil det nok. Hun er mentalt sterkere enn de aller fleste, hun er kanskje også best trent og i tillegg villig til å forsake det meste som har med venner og et sosialt liv å gjøre.

Mange millioner, ja kanskje så mange som en milliard mennesker er glad i å spille fotball. Verdens største idrett.

En fotballspiller er bedre enn alle andre. Han er best i verden, og vet det. Ingen er i nærheten av å være like god heller. Han heter Lionel Messi. Han er fra Argentina og spiller for Barcelona i La Liga, den spanske toppserien. Messi gjør det umulige mulig.

Lionel Messi er den beste fotballspilleren i verden og vil være det så lenge han er aktiv. Punktum.

– Du som er ung og liker fotball eller annen idrett bør se på videoer Lionel Messi så sant du får en mulighet. Her er det svært mye å lære. Når videoen er ferdig så må du ta med deg ballen og gå ut å øve.

Liker du heller å hoppe på ski, så bør de se på video av de beste i verden. Gå ut i bakken og å hopp alt du kan, nettopp slik ditt hopp-idol gjorde det på film.

Ole Gunnar Solskjær er verdt å nevne i en slik sammenheng. Han er oppvokst i Karihola i Kristiansund. Der trente han ofte lenge etter at treningene med Clausenenga var ferdig.

Han sparket ballen i en murvegg i en time med høyre ben, så en time med venstre ben. Alltid tok han i mot ballen med motsatt ben enn det han sparket med, så sant det lot seg gjøre.

Ole Gunnar har hatt en eventyrlig karriere i en av verdens største fotballklubber og vil få en fantastisk trener karriere som han er i fullgang med. Solskjær er en av de viktigste forbildene vi har i Norge.

Han ble ikke best i verden, men han ble kanskje den mest kjente nordmann gjennom tidene fordi han ville bli god, han ville bli best.

Det kan du også. Om du bare vil.

Vargas

Foto: Flickr/ Gretish

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sex med flere enn bare egen partner mer vanlig?

"Så skal dere leve sammen i gode og onde dager til døden skiller dere ad." Et giftemål har forpliktelser, men betyr det...

Allerede i august bør du begynne å tenke på julegaveinnkjøp

Sommeren er ikke engang over før du bør være smart og spare masse penger, det gjør du ved å tenke...

Lukk