Du tror neppe det du ser når verden er mer ond enn god. Det skjer over hele verden i stadig større grad. Med unntak av humanitære organisasjoner og helsevesenet i land med med mye smitt som forsøker å berge liv. Utover det er verden i ferd med å bli det marerittet de verste pessimistene så for seg for få år siden.

Verdensuret som beregner sannsynligheten for en tredje verdenskrig er nær tolvslaget. Paradoksalt nok, til tross før økt spenning mellom stormaktene. Er det faktisk enda flere bekymringer menneskeheten står ovenfor. Du tror neppe det du ser, om du leser videre eller blar i artikler fra verdens mediabilde sommeren 2020. Eller i vårt rikholdige arkiv.

Lest? Dommedagsuret nærmer seg tolvslaget …

Pandemien herjer i økt grad i flere land. Nye virus vokser opp som paddehatter i Kina. Vi vet lite om konsekvensene av en bølge to av Covid-19. Vi vet enda mindre om nye virus som Kina selv hevder de ikke har kontroll på.

Det er åpenbart dyster lesning, men de mørke skyene i horisonten kan ikke lenger oversees.

Ondskapen i førersetet

Vi må tørre å ta debatten før det er for sent, vi må flagge farene og ta tyren ved hornene. Verden og menneskeheten kan berges, men det gode ser ut til å gi tapt for egoisme, kriminalitet og ondskap i førersetet i framtiden. Det er et trehodet troll som er farligere enn noen gang. Du tror neppe det du ser – fortsatt.

Geopolitiske farer i tillegg til pandemier ute av kontroll er en dårlig miks. Vi er fortsatt drøyt 7,8 milliarder mennesker på kloden, men det kan hende det tallet endres raskt om de mørkeste spådommene til ekspertene slår til. Det er flere store utfordringer verden står overfor i dag – og disse er mer alvorlig enn noen gang, nettopp fordi det er så mange. La oss nevne noen få trusler.

Du tror neppe det du ser
  • Atomkrig
  • Miljøtrusselene og klimaendringene
  • Global Pandemi
  • Cyberkonflikter
  • Terror
  • Europeisk populisme
  • Kunstig intelligens
  • Asteoridenedslag
  • Til nå ukjente trusler

Du overvåkes

Vi er klar over at vi lever i en hektisk og brutal verden. Der enkeltmennesket blir stadig mindre verdt. Vi vet også at vi lever i et overvåkningssamfunn. Noen vet mer om oss enn vi er klar over. Hvor vi enn går, legger vi igjen spor som forteller en hel del om oss. Ikke bare via nettkjøp eller passeringer via bomstasjoner, men via internasjonal spionasje. Du tror neppe det du ser – du vil ikke se det, du nekter.

Hvem vil vel leve i en verden der vi som lever i fred uten væpnede konflikter – må gå med maske for å få puste trygt, utendørs? Eller risikere å leve i en unntakstilstand fordi vårt sårbare demokrati ikke lenger fungerer eller fjernes. Sterke krefter vil bruke all info om deg, om dine bevegelser, og dine handlemønster for en grunn.

Facebook fikk enorme summer for å dele informasjon om 2,3 milliarder av sine brukere – den informasjon er det også andre som ønsker.

Derfor bør du heine om privat info deg selv og dine bevegelser. Du tror neppe hva du ser og hva du leser på denne bloggen.

Norge vil stenges ned på ny

Erna Solberg og helsemyndighetene maner til forsiktighet og stengte ned Norge 12. mars. Snart fem måneder senere er vi i den situasjonen øker i Norge. Blir Norge stengt ned på ny, vil mange tenke at det gikk bra sist, vi driter i det denne gang. Da er helvete løs, mer skal ikke til før vi har svenske tilstander. Da vil mange dø.

Pandemien som omtales som den verste humanitære katastrofe for menneskeheten, Coronavirusets herjinger. Kan være slutten på alle mennesker på kloden om vi ikke tar dette på alvor, fordi spredningen ikke lar seg stoppe. Vi må forvente en bølge nummer to og tre. Det vil kunne koste oss dyrt. Derfor bør vi forvente det verste og at Norge stenges ned på ny.

153.000 amerikanere er døde av viruset, 666.000 er døde totalt. Mer enn 17 millioner mennesker har fått smitten, men overlevd med mer eller mindre mén. Hvilke konsekvenser vil det få på sikt, for alle disse som har vært syke, vet ingen. Det vi vet er at stadig flere blir smittet, både ute og hjemme.

Sistemann slukker lyset

Dommedagsprofetiene florer fordi den amerikanske presidenten ikke ser lengre enn sin egen stinne lommebok. Fordi Trump rasler med alle sablene på engang og gjør seg til uvenn med Gud og hvermann. I aller verste fall, både Russland og Kina på én gang. La oss håpe at det går mot slutten for narsissisten i det Hvite Hus.

Da er det bare å sale opp snippeska og komme seg i sikkerhet. Sistemann slukker lyset. Som de fleste vet, er det ikke bare terror og krig som truer oss, men epidemier, virus ute av kontroll, værfenomener, trusler fra verdensrommet og pandemier som ikke kan stoppes – vi er i realiteten dødsdømt. Dessverre.

Det brenner på dass for menneskene på kloden, vi bare ser det ikke klart nok ennå. Du tror neppe det du ser, neste gang Erna lukker landet, men du må faktisk være like nøye da, som nå. Kanskje mer. Dessverre er ikke forskningen for å kunne leve på Mars komme langt nok. Den er planlagt reiser til den røde planeten, men det kan være for sent å lykkes med å etablere en bosetning.

Men hvor skal man reise, tenker du kanskje? Hvor er det trygt i en verden i krig og usikkerhet? Til Sverige som sist gang det begynte å brenne på dass rundt dørene her i landet? Neppe. Svenskene ville ikke hjelpe oss den gang, og har nok mer enn nok med sine egne problemer med stor spredning av Covid-19.

Sannheten kan være verre enn menneskenes verste mareritt, derfor er det lett å forstå at du neppe tror det du ser. Når verden forsvinner.

Hör ni gjökarna?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Brennhett overgangsvindu – hvem tukter Liverpool?

Brennhett overgangsvindu – hvem tukter Liverpool? De skal kjøpe gode spillere de som skal ta flere poeng enn Klopps utvalgte....

Lukk