Du vil eie Bitcoin i framtiden. Du har hørt om Bitcoin, men forstår ikke helt hva det er eller hva det går ut på. I løpet av denne artikkelen vil du være litt klokere, uten at vi skal få deg til å svi av alle pengene dine for å investere i verdens mest verdifulle kryptovaluta.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Valuta

Mange eksperter mener å vite at Bitcoin bli bli endel av vår hverdag i framtiden. Før sommeren er omme, vil 1 Bitcoin var verdt $100.000, men i dag er 1 Bitcoin ikke verdt mer enn omslag $62.600, som er ca 525.171 norske kroner. For én Bitcoin, ja.

Lest? 5 tips til norske online casino

Så hva er dette fenomenet du faktisk ikke kan se, ta på eller ha i banken. Du har faktisk kun en fil, som har en verdi som endres raskt. Bitcoin er en åpen kildekode, en programvare som er fullgod valuta. Du kan faktisk kjøpe deg en Tesla i USA, om du eier nok Bitcoin.

Du vil eie Bitcoin i framtiden, men vet det bare ikke ennå.

Kanskje er det for noen ganskje skremmende å tenke på at Bitcoin, dette utskjelte betalingsmidlet som bruker mer strøm enn hele Norge til sammen – for å kunne fungere. Skal bli allemannseie inne noen få år. Faktisk er det ikke lenge før vi alle går rundt med lommeboka på mobilen og betaler for varer og tjenester i kryptovaluta. 

Blockchain

Bitcoin er samtaleemne verden over, fordi den øker så raskt i verdi at det ikke finnes grenser for hvor langt verdien kan gå, på svært kort tid. Et luftslott, en trussel for menneskeheten, en finasboble osv. Bitcoin er først og fremst en blockchain, som lagrer informasjon anonymt slik at ingen vet hvem som eier hva.

Kryptovalutaene er framtidens betalingsmiddel slik vi bruker kontantfri handel i dag. Eksperter hevder å vite at blockchain er framtiden forretningsmodell. At penger i form av kontanter faktisk blir helt borte. Det vil være nettvalutaen som styrer absolutt alt når vi skal bruke, “penger”.

Lest? Verdens mest kjente nordmann satser på e-sport

Tillit mellom kjøper og selger, uansett vare, er og blir viktig, før, nå og i all framtid. Derfor er blockchain den unike måten å gjøre transaksjoner på. Fordi ingen kan bryte “kjeden” uten at det blir oppdaget umiddelbart av alle involvert.

Bitcoin kjøpes av de smarteste av de smarte. Elon Musk er milliardæren som tør å tenke stort. Han er gründeren bak elbilkjeden Tesla, han eier Space-X og vil sende de første menneskene til mars i sine romskip. Elon Musk eier selvsagt også Bitcoin.

En type betalingsmiddel du kan bruke i norske forretninger i framtiden, sannsynligvis.

Du vil eie Bitcoin

Bitcoin er en form for digital valuta bygget på en idé formulert av Satoshi Nakamoto i oktober 2008, og bitcoin ble utviklet i et desentralisert nettverk fri fra sentralbank fra januar 2009. Navnet refererer til åpen kildekode-programvaren der et peer-to-peer-nettverk kan handle med bitcoin uten tredjepart.

Wikipedia.org

Kjell Inge Røkke

Ble du nysgjerrig og vil kjøpe deg inn i verdens mest ettertrakte kryptovaluta, ja, for det finnes nær 4750 forskjellige krypovalutaer å velge blant. Så vær sikker på hva du gjør når du går inn på Coinbase eller Binance, kryptobørser som er registrert og forsikret. Dette forgår via ditt eget bankkort. Verre er det ikke.

Lest? Norges mest populære aksje

Markedsverdien på Bitcoin per i dag, er på svimlende $1,1 billioner og stiger raskt. Det er derfor Bitcoin er svært ettertraktet, ikke så mye i Norge, men det finnes investorer også her. En av disse er faktisk ganske kjent, han heter, Kjell Inge Røkke.

Aker-investoren og finansmogulen som er blant Norges rikeste, har ikke brukt mye av sin milliardformue på Bitcoin, men det skapte overskrifter da han brukte en halv milliard kroner på kryptovalutaen. Røkke lanserte sitt eget kryptovalutta-selskap, Seetee, og påstår at Bitcoin er framtidens valuta og vil ha utelukkende suksess som betalingsmiddel.

Selv om mange eksperter i flere år har hevdet at Bitcoin-boblen vil sprekke, er det den respektive eier av Bitcoin, som fram til i dag, kan le hele veien til banken. Nei, det stemmer, der tar de foreløpig ikke i mot Bitcoin, men på en kryptobørs som Coinbase eller Binance – får du solgt. Hvor lenge tør du sitte? Og rekker du å selge deg ut?

Greater fool

Flere eksperter begynner å bli enige i om én ting. Bitcoin boblen kan sprekke, når som helt og da går det raskt. Da kan din formue gå opp i røyk på et øyeblikk. Fordi innen finans og økonomi er alt til salg så lenge det er et marked. Du vil eie Bitcoin – men du burde ha kjøpt flere år siden, om du ville bli ordentlig rik.

En fotballspiller, Erling Braut Haaland f.eks, kan bli solgt for én milliard eller to, fordi markedsprisen forteller at det er det han er verdt. Manchester City kan være “dumme nok” eller smarte nok, til å handle.

Slik er det med Bitcoin også. En idiot selger til en annen idiot som er villig til å betale litt mer enn den forrige som solgte. Helt til det ikke er flere idioter igjen. Mulig er det alle vi andre, bortsett fra Musk, Røkke og de som tør å investere i Bitcoin, som er de smarteste. Time will show.

The greater fool theory argues that prices go up because people are able to sell overpriced securities to a greater fool, whether or not they are overvalued. That is, of course, until there are no greater fools left.

The greater fool theory

Du vil eie Bitcoin, men det er ikke sikkert det var så smart. Eller, så var det den viktigste investeringen du gjorde. Framtiden veier er uransakelige og kanskje er det greit vi ikke vet så mye om den.

Det vi vet, er at det ikke vil lages flere Bitcoin enn de som faktisk er i markedet i dag …

Vargas

Pin It on Pinterest